Держрибагентство активізувало співробітництво з міжнародними партнерами у 2016 році
Держрибагентство активізувало співробітництво з міжнародними партнерами у 2016 році

У минулому році Держрибагенство розширило співпрацю з міжнародними партнерами: було підписано Угоду з Генеральною комісією з питань рибальства в Середземному морі ФАО щодо наукових досліджень та запущено проекти технічної допомоги з електронізації від Норвегії та Естонії. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Угода із ГКРС ФАО щодо реалізації в Україні масштабного проекту із наукових досліджень та технічної допомоги українській рибній галузі була підписана 25 жовтня минулого року. Відповідна Угода передбачає підтримку наукових досліджень стану рибних запасів Чорного моря, що дозволить суттєво покращати оцінку стану популяцій риб, лімітів для їх промислового вилову, необхідних програм відтворення.

У Північно-Західній частині Чорного моря буде проведено комплексні дослідження з метою визначення перспективних видів для марикультури – рибного фермерства із розведення морських видів риби. Угодою також передбачено проведення ГКРС ФАО тренінгів для українського рибоохоронного патруля відповідно норм та стандартів міжнародних угод та положень.

Програмами технічної допомоги від Норвегії та Естонії передбачається електронізація рибної галузі. Так, Україна отримає новітнє програмне забезпечення електронної системи для дистанційного моніторингу рибальських суден та звітності про вилов. Завдяки впровадженню моніторингу з’явиться можливість в режимі реального часу відслідковувати обсяги промислового вилову, що позитивно впливатиме на детінізацію рибної галузі.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...