На Запоріжжі землевласники отримали 806 млн грн орендної плати
На Запоріжжі землевласники отримали 806 млн грн орендної плати

За підсумками року власники паїв у Запорізькій області отримали понад 806 млн грн за надання в користування своїх земельних ділянок (97,54% від необхідної суми виплат відповідно до укладених договорів оренди). Про це повідомляє «Урядовий портал».

Середній розмір орендної плати по області складає 721 грн/га, що на 18% більше ніж минулого року. Найвища ставка оренди у Токмацькому районі ˜— 1,3 тис. грн/га, найменша — у Якимівському — 202 грн/га.

У цілому суб’єкти господарювання уклали з власниками земельних часток (паїв) понад 171 тис. договорів оренди на землі загальною площею 1,146 млн га. Переважну кількість ділянок власники віддали в оренду на термін 8-10 років.

Нарахована плата за користування землею згідно з укладеними договорами становить 827 млн грн.

Розрахунки тривають і здійснюються переважно у грошовій формі — 64% виплат (530 млн грн). Оплата сільськогосподарською продукцією складає 34% (276 млн грн, послугами — 2% (19 млн грн).

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...