На Сумщині визначили механізм підтримки органічних виробників до 2020 р.
На Сумщині визначили механізм підтримки органічних виробників до 2020 р.

У Сумській області діє механізм підтримки органічних виробників. Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки голови Сумської облдержадміністрації Микола Подопригора, пише прес-служба ОДА.

За його словами, в обласній програмі розвитку агропромислового комплексу та сільських територій Сумської області на період до 2020 р. прописано механізм підтримки суб’єктів господарювання, зайнятих у цій сфері.

«Зокрема, з обласного бюджету пропонується відшкодування 50% витрат, пов’язаних із отриманням сертифікату на виробництво органічної продукції, але не більше 15 тис. грн у рік для одного суб’єкта господарювання. Загальний бюджет програми на період дії Програми становить 650 тис. грн.

Разом з тим, з боку підприємців на сьогодні не спостерігається високої активності та звернень на отримання відшкодування. Тому необхідно об’єднати зусилля для стимулювання органічного виробництва, популяризації якісної продукції місцевих товаровиробників та підвищення її конкурентоспроможності, зазначив він.

«Це реальна ефективна модель, яка діє і повинна дати позитивні результати. Якщо буде зацікавленість підприємців-виробників органічної продукції, ми будемо розглядати можливість збільшення фінансування на сертифікацію. Тому наше спільне завдання – перевести розвиток органічного землеробства у практичну площину», – наголосив він.

Kurkul.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

31 липня 2016
Українська органіка буде користуватись попитом у Китаї
Українська органічна продукція користувалась би у Китаї значним попитом. Про це в ексклюзивному інтерв’ю для AgroPolit.com розповів народний...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...