АПУ перетворюється на партію імені однієї особи — дослідження
АПУ перетворюється на партію імені однієї особи — дослідження

Як свідчать останні зміни у Агарній партії  України, АПУ перетворюється на партію імені однієї особи — Віталія Скоцика. Про це у своєму матеріалі пише видання RegioNews.

"В Аграрній партії відбулося перезавантаження і не лише кадрове (нещодавно змінилася президія та політрада). Після ряду аграрних мітингів під стінами парламенту, Х з’їзд у Києві прояснив ще одну тенденцію - на обличчя посилення культу лідера АПУ - Віталія Скоцика, як у внутрішньому управлінні партією, так і в зовнішній площині. Такі тенденції не підтримують всередині партії і стають причиною того, що серед партійців зростає невдоволення", — сказано у матеріалі видання. 

Так, у матеріалі RegioNews приводиться кілька факторів,  які свідчать на користь такого твердження. Саме Скоцик фігурує на всіх ключових інформаційних матеріалах партії, тоді як решту партійного керівництва не просто знайти.

По-перше, фігури лідера АПУ дуже багато на офіційному сайті парті, тоді як інших партійців обмаль.

"У розділі “керівництво” є сторінка лідера, де чітко розписана біографія з фотографією Віталія Євстафійовича. Є інформація про склад президії та політради партії, але подано лише прізвища, імена і по батькові людей...", — пише RegioNews. 

"Про більшість очільників регіональних партійних організацій мало що відомо. Ми порахували, що з 24 областей у 5 у кращому разі є зазначені ПІБ, в 9 - додано ще фото, а в решти 10 є ще контакти голови відділу та його апарату. Повністю заповненим дані за керівниками 6 обласних парторганізацій. Цікаво, що жодної детальної біографії, абсолютно нічого немає — партія без людей", — говориться у матеріалі.

 "Це, м’яко кажучи, дивно. Партія не будується на одній людині, це - “живий організм”, у якому кожен партієць має своє значення, а тим більше член президії та очільник регіональної організації", — пише видання.

По-друге, у публічній площині теж "світиться" лише Скоцик. Незважаючи на те, що лідери регіональних організацій АПУ приводять партію до перемоги, пише журналіст видання, про них ні в новинах, ні у фотозвітах фактично нічого немає. Натомість на зібраннях аграріїв під радою мелькають великі портрети знову  ж таки одного лідера. 

"Аналізуючи новини, фото та відеоматеріали на сайті АПУ, ми помітили, що половина усіх матеріалів - це, по суті, бібліографія кожного кроку Скоцика. Зрозуміло, що він лідер. Але чи не забагато уваги одній людині? Інформацію про інших діячів партії і втому числі молодь - мало. Решта матеріалів на сайті - бюлетені, анонси тощо, також стали майданчиком для Скоцика, а не партії. Знайти у них думки інших людей теж важко, в кращому випадку - це 10-15% від усього загалу матеріалів", - повідомляє RegioNews.

По-третє, присутності однієї особи стає очевидною після аналізу рекламної продукції партії. Плакати (їх засилля було на останніх зібраннях аграріїв під стінами парламенту), білборди, газети - все це представлено переважно Скоциком.

По-четверте, у матеріалах до редизайну АПУ також дуже мало партійців.  "На Х з’їзді партії теж був очевидний перекіс в сторону реклами тільки однієї людини. Членам партії і запрошеним учасникам роздали папки з інформаційною продукцією і газетою. На її двох сторінках розписувалося, який у партії хороший лідер, а про обласних керівників і членів президії як кіт наплакав", - зазначається у статті.

За словами авторів, найбільше людей обурило те, що в оновленій версії відео презентації партії тривалістю 2 хв присутній тільки Віталій Скоцик, який ходить по полю і збирає колоски. На підтвердження цього видання подає  відео.

Попри таку активну піарактивність іміджу лідера АПУ, робить  висновок видання,  додаткових симпатій виборців це не  приносить. " АПУ згідно останнього (листопад 2016) дослідження електоральних настроїв населення соцгрупою “Рейтинг” набирає лише 0,9% голосів виборців і посідає 12 місце серед усіх партій. Тому АПУ варто задатися питанням - яка доцільність і ефективність такої кампанії? Можливо, лідеру партії пора змінювати не склад президії партії, а почати слухати партійців і йти єдиним фронтом в Раду?", - підсумовано  у статті.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

14 грудня 2016
Віталій Скоцик хоче призначити головою Херсонської парторганізації ще «радикала» Василя Зеленчука  
Лідер Аграрної партії України (АПУ) Віталій Скоцик завтра представить в Херсонській області нового голову обласної партійної...
14 грудня 2016
Віталій Скоцик «розбавить» Аграрну партію УКРОПом Ігоря Коломойського
Дніпропетровський олігарх Ігор Коломойський «заходить» в Аграрну партію України. Про це повідомляє  RegioNews з  посиланням на...
4 грудня 2016
Віталій Скоцик змінив склад президії та політради Аграрної партії
Сьогодні на Х з’їзді Аграрної партії України переобрали склад її керівних органів - членів президії, політради та змінено заступників голови. З...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...