На Донеччині сільгосппідприємство ухилилося від сплати 6,4 млн грн ПДВ
На Донеччині сільгосппідприємство ухилилося від сплати 6,4 млн грн ПДВ

У Донецькій області сільгосппідприємство ухилилося від сплати більше 6,4 млн грн ПДВ. Про це повідомляє прес-служба ДФСУ.

Встановлено, що посадові особи підприємства оформили безтоварні операції щодо купівлі у підконтрольного підприємства з ознаками фіктивності пшениці та соняшнику на суму 38,4 млн грн.

«При цьому вказана продукція була частково вирощена, а частково – придбана фігурантом за готівку без відображення у бухгалтерському та податковому обліку», — йдеться у повідомленні.

Також додається, що внаслідок таких дій вказане підприємство сформувало податковий кредит з ПДВ на суму більше 6,4 млн грн, що надало можливість мінімізувати поточні зобов’язання зі сплати податку.

На підставі ухвал суду проведено 9 обшуків в офісах, складських приміщеннях, зерносховищах та овочебазах обох підприємств», — сказано у повідомленні.

Під час обшуків вилучено більше 10 тис. т сільськогосподарської продукції (пшениця, соняшник, ячмінь, овочі, та інші зернові культури) на загальну суму майже 60, 8 млн грн (в т.ч. ПДВ), а також комп’ютерну техніку і фінансово-господарську документацію, підсумовується у повідомленні.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...