Обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Єгиптом може збільшитись
Обсяг двосторонньої торгівлі між Україною та Єгиптом може збільшитись

Торгівля аграрною продукцією між Україною та Єгиптом сьогодні стала основною складовою торговельно-економічних відносин, але обидві країни мають на сьогодні невичерпаний потенціал для розвитку двосторонньої співпраці. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

«За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Основними продуктами українського експорту до єгипетського ринку стали зернові та олійні культури. Ця країна є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не лише в диверсифікації товарної структури нашого експорту до Єгипту, але й у збільшенні імпорту якісної продукції, в якій в нас є потреба, з Єгипту», - про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

За її словами, визначальним для розвитку економічних стосунків між двома країнами в аграрній сфері є не тільки торгівля.

Наша позиція полягає в тому, що на рівні двох урядів ми маємо не лише посилювати політичний діалог між нашими країнами, але й сприяти більш тісній співпраці бізнесів. Ми впевнені, що саме такі B2B заходи, створюють надійний фундамент для розвитку стосунків між Єгиптом та Україною на всіх рівнях», - каже вона.

Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссам Ельдін М. Алі запевнив, що єгипетська сторона зацікавлена не тільки у розвитку торгівлі між Україною та Єгиптом. Пан Посол відмітив, що основними напрямками для плідної співпраці можуть стати інвестування в українське аграрне виробництво, туристична галузь, спільні наукові проекти, розвиток співпраці на рівні Урядів та проведення спільних торговельних місій.

Трофімцева наголосила про необхідність проведення найближчим часом засідання Міжурядової Спільної Комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет з метою підписання важливих двосторонніх угод, які мають сприяти подальшому розвитку економічних відносин між двома країнами.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...