Депутат назвав Тимошенко 2 аргументи для запуску ринку землі
Депутат назвав Тимошенко 2 аргументи для запуску ринку землі

Прийняття законопроекту № 5535 «Про обіг земель сільськогосподарського призначення» поетапно запустить ринок землі. Про це повідомляє на своїй сторінці Facebook народний депутат Олексій Мушак.

На погоджувальній раді відбулася дискусія з приводу законопроекту № 5535, ЮліяТимошенко озвучили аргументи проти.

«Я зі свого боку процитував два документи. Постанову Верховоноі Ради ще УССР від 18 грудня 1990 року "Про земельну реформу". В якій серед іншого вказувалося про важливість переходу до ринкових відносин та розпочався процес передачі землі в приватну власність. По факту ця реформа вже триває рекордні 26 років», - пише він.

Він звернув увагу на документ, який був прийнятий о 2 годині ночі 8 листопада та підписаний Володимиром Ульяновим-Леніном, пункти були наступні: права приватної власності на землю відміняється назавжди; земля не може бути проданою, купленою, зданою в оренду, чи заставу, чи будь-яким іншим способом відчужена.

Я розумію, що у прихильників мораторію можуть бути свої аргументи. Разом з тим мені здається важливим, щоб ці люди усвідомлювали, що їх ідеологічним соратником є Володимир Ленін. Це людина, яка, по суті, стояла у витоків знищення української нації в 20 столітті. Саме тому папка з гербом СССР та двома документами буде передана безпосередньо ЮВТ», - додав він.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...