План реформування НААН затвердять з експертами і депутатами
План реформування НААН затвердять з експертами і депутатами

Варіанти реформування Національної академії аграрних наук мають бути відпрацьовані разом з експертами, депутатами і вченими Академії. Про це сказав міністр агарної політики та продовольства України Тарас Кутовий в одному з інтерв’ю.

«У міністерства є ряд напрацювань. Але ми виведемо єдину концепцію реформування НААН після того, як побачимо напрацювання інших відомств і самої Академії, перш за все, в аспекті того, скільки земель і за якими напрямками необхідно для наукової діяльності», - сказав він.

Керівник міністерства повідомив, що не так давно була створена робоча комісія з оцінки ефективності використання земель Національною академією аграрних наук України.

На мій погляд, серед багатьох підприємств, які входять в структуру академії, потрібно відновити справедливість і розпаювати землі серед працівників. У керівництва Академії є розуміння необхідності розв’язання цієї проблеми. Там готові працювати в цьому напрямку», - розповів міністр.

Очільник Мінагрополітики звернув увагу на необхідність вирішити питання з землями НААН, які сьогодні знаходяться в судах через борги, накопичені попередніми керівниками чи за «цікавими» рішеннями.

Також є реальні підприємства-банкрути, які фактично знаходяться в стані ліквідації. Крім того, потрібно розібратися, скільки Академії необхідно земель для проведення наукової діяльності», - прокоментував Міністр.

Насамкінець, Міністр зауважив, що Академії необхідно думати про партнерство з ключовими гравцями на ринку на основі механізмів державно-приватного партнерства. Наприклад, у частині вирощування насіння.

Для провідних світових компаній насіння виробляють приватні господарства з України. Чому б НААН не займатися цим? Можливо, варто запустити такий експеримент», - зазначив Кутовий.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 лютого 2017
Чому буксує оформлення земель НААН?
Реформа земель аграрної науки пробуксовує, бо по дорозі виникають проблеми з оформленням цих земель. Більше 10% земель, які перебувають у...
29 грудня 2016
8 проблемних підприємств НААН – результат роботи попереднього керівництва
Зі 146 дослідних господарств, проблемних – близько 8. Як розповів ексклюзивному інтерв’ю AgroPolit.com президент НААН Ярослав Гадзало,...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...