Випадки АЧС зафіксовані в трьох областях
Випадки АЧС зафіксовані в трьох областях

Відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 08.12.2016 в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в м. Очаків Очаківського району Миколаївської області було зареєстровано загибель однієї свині із двох, що утримувалися в господарстві. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) (далі - ДНДІЛДВСЕ) 09.12.2016 встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження № 008105 п.м./16 від 09.12.2016).

Крім того, відповідно до оперативної інформації Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області позитивний результат дослідження на АЧС був отриманий при дослідженні проб біоматеріалу від добутого на території Лютенського лісництва МО "Факел" (Гадяцький район, Полтавська область) дикого кабана (звіт ДНДІЛДВСЕ про результати дослідження № 008116 п.м./16 від 09.12.2016).

Також 10.12.2016 було зареєстровано загибель 25 голів свиней в ФОП "Слідзевський С.В." (с. Рудня-Городище, Житомирський район, Житомирська область). Відповідно до результатів лабораторних досліджень в ДНДІЛДВСЕ відібраних проб біоматеріалу 10.12.2016 встановлено діагноз на АЧС (звіт про результати дослідження № 008160 п.м./16 від 10.12.2016). За попередньою інформацією в господарстві утримується 394 голови свиней.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху АЧС проведено засідання державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при відповідних райдержадміністраціях, рішеннями яких затверджені плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

В осередках захворювання вживаються заходи з локалізації та недопущення поширення збудника АЧС.

 

 

 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...