Василь Козак: Сьогодні відсторонили від АПУ аграріїв, які розбудовували цю партію
Василь Козак: Сьогодні відсторонили від АПУ аграріїв, які розбудовували цю партію

Останній з’їзд Аграрної партії України свідчить про те, що АПУ вже розкололася. Про це у коментарі AgroPolit.com повідомив голова Чернівецької обласної парторганізації Василь Козак. 

Невключення до оновленої президії таких людей, як Андрій Гордійчук, Сергій Гайдай та Геннадій Новіков свідчить про те, що керівництво партії хоче мати «комфортну обстановку і повний одобрямс». «У президію ввійшли люди, який жодного слова не скажуть проти голови партії. Що голова партії скаже, то вони і будуть робити. Ми робимо партію одного лідера», – пояснив він виданню.

Читайте до теми: «Закат» АПУ, або Чи перестає Аграрна партія бути аграрною?

На думку керівника обласної парторганізаціїї АПУ, яка продемонструвала один з найкращих показник на місцевих виборах 2015 року, під час з’їзду фактично відсторонили тих, хто починав реанімувати партію. «Сьогодні фактично відсторонили всіх тих, хто розбудовував і створював цю партію і завели зручних людей для керівництва партії, які будуть робити все, що скажуть. Ви звернули увагу на те, скільки аграріїв виступало на з’їзді? Один сільський голова. Так, нам потрібні вчителі, лікарі, але партія має опиратися на тих людей, які живуть в селі, які забуті політикою і державою», – зазначив Козак.
За його словами, все це – неправильно, і аграрії не будуть «мовчки це ковтати». «Я вважаю, що партія вже розколота», – підкреслив він.

Козак зазначив, що голови кількох голів парторганізації намагалися під час з’їзду домовитися про зустріч зі Скоциком, проте вона так і не відбулася.

«Ми у перерві зібралися – 12 голів парторганізацій – Донецький, Чернігівський, Луганський, Хмельницький, Харківський, Вінницький, Сумський… Ми хотіли поговорити із головою партії, а він сказав, що з неадекватними говорити не буде», – пояснив Козак.

Сам Чернівецький голова парторганізації говорить, що партію покидати не збирається, адже надто багато зробив для області. «Надто багато вкладено праці і довіри людей. Я ж працюю на людей, а не на Скоцика. З 34 депутатів райради 19 – з АПУ. Як я можу не оправдати довіру людей?», - підсумував Козак.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

15 грудня 2016
У Радикальній партії заперечують перехід 2 депутатів РПЛ до АПУ
Радикальна партія (РПЛ) спростувала інформацію щодо призначення діючого депутата РП Василя Зеленчука головою областної парторганізації Херсонської...
13 грудня 2016
АПУ мовчить про результати на виборах, а БПП і «Батьківщина» вже ділять портфелі
Дві найбільші партії у парламенті «Блок Петра Порошенка» і «Батьківщина» почали ділити портфелі у місцевих радах до...
4 грудня 2016
Віталій Скоцик змінив склад президії та політради Аграрної партії
Сьогодні на Х з’їзді Аграрної партії України переобрали склад її керівних органів - членів президії, політради та змінено заступників голови. З...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...