Уряд повинен розвивати фермерські господарства в Україні
Уряд повинен розвивати фермерські господарства в Україні

Україна повинна перейти до нової аграрної політики, в основі якої будуть особисті фермерські господарства. Про це заявив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників Іван Томич на засіданні Ради АФЗУ «Наука і фермери об’єднують зусилля з метою збереження і розвитку українського села».

За його словами, в Україні має запрацювати сільська поселенська мережа як одна з ключових ланок у створенні нової аграрної політики.

Нам потрібно забезпечити перехід аграрної політики від олігархічного устрою до нової якості європейської сільської поселенської мережі, де в основі особисті фермерські господарства», — зачитав президент АФЗУ зі звернення до Кабінету міністрів України та інших органів державної влади України.

На його думку, основним завданням Мінагропроду у наступному році має стати підтримка та розвиток фермерства, в тому числі через забезпечення виконання відповідних законів та надання фінансової підтримки.

У бюджеті 2017 р. має бути передбачено виконання законів про фермерські господарства, про особисті фермерські господарства, про сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи в напрямку розвитку сільської поселенської мережі», — зауважив він.

Томич повідомив, що цього року фермери ще не отримували матеріальної підтримки від держави.

У цьому році не дали ще жодної гривні на підтримку фермерів», — сказав він.

На його переконання, у наступному році фермери також не зможуть скористатися бюджетною підтримкою, хоча в бюджеті закладено виділити на підтримку АПК 1% від вартості валової продукції сільського господарства.

Кurkul.com

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

10 липня 2018
На фермерів очікує спрощена система оподаткування
Верховна Рада України 229 голосами проголосувала за законопроект №6490-д «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...