Первинна переробка допоможе вийти на іноземні ринки овочам та фруктам з України
Первинна переробка допоможе вийти на іноземні ринки овочам та фруктам з України

Застосування первинної переробки збільшить шанси на успіх українських виробників овочів та фруктів на іноземних ринках. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час тринадцятої міжнародної конференції «Овочі та фрукти України – 2016».

 «Ми маємо не забувати, що такі країни як Молдова, Таджикистан та інші будуть все більше формувати нам конкуренцію на світових плодоовочевих ринках. Нам потрібно не упустити момент. Тому саме первинна переробка може створити додаткові ніші для вітчизняної продукції. Але для первинної переробки потрібно об’єднуватись або шукати підтримку інвесторів чи донорів», - зазначила вона.

 Кооперація або кластерний підхід може бути шляхом вирішення питань формування товарних партій, обладнання переробних потужностей та покриття витрат, пов’язаних з сертифікацією та стандартизацією.

 За її словами, саме в плодоовочевому бізнесі, привабливому для малих та середніх виробників, кооперація має найбільші шанси на успішний розвиток.

Сьогодні український ринок овочів, фруктів та ягід є досить непростим через його недостатню комерційність і через надзвичайну орієнтованість в минулому на експорт до Росії, що призвело до критичних наслідків для галузі після закриття ринку цієї країни. Але приємно бачити, що бізнес починає переорієнтовуватись на інші ринки збуту і все більше думати про переробку. Ми з боку міністерства в рамках своїх повноважень і можливостей маємо ці процеси підтримувати та направлять», - підкреслила заступник міністра.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

27 січня 2018
Споживання перероблених томатів зростатиме
Споживання перероблених томатів до 2030 року в ЄС продовжить зростати, в той же час, у випадку із свіжими томатами очікується зовсім протилежна...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...