Комісія з перевірки законності рубок розпочала роботу на Закарпатті
Комісія з перевірки законності рубок розпочала роботу на Закарпатті

Для оперативного реагування на незаконні рубки на Закарпатті розпочала роботу комісія з перевірки законності рубок, виявлених за даними пілотного проекту – інтерактивної карти вирубки лісів, що буде доступна онлайн. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Тараса Кутового , жоден факт незаконної рубки не залишиться без уваги.

«Міністерство тримає на постійному контролі питання незаконності рубок. Наголошую, всі отримані дані будуть передані до компетентних правоохоронних органів: Національного антикорупційного бюро та Генеральної прокуратури України, – наголосив міністр. – Наша мета – прозорість і початок реальної реформи в лісовій галузі».

Як написала на своїй сторінці у Facebook т. в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич, цього тижня робоча група почне працювати у лісі. Треба оглянути кожну ділянку і побачити реальний стан лісового господарства. Також т. в. о. голови відомства закликала представників преси та громадськості долучатися до перевірок.

За результатами перевірок будуть внесені зміни до інтерактивної карти, а при підтвердженні незаконних рубок – прийняті відповідні кадрові рішення», – зазначила вона.

Нагадаємо, що 2 листопада 2016 року міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий представив на засіданні уряду інтерактивну карту вирубки лісів України. Функціонал інтерактивної карти повинен забезпечити контроль зрубів лісового фонду в річному інтервалі. А її застосування повинно налагодити цивілізоване лісокористування та запобігти втратам бюджетів, яких зараз завдають «чорні лісоруби». Пілотна область, на прикладі якої представлені принципи дослідження, – Закарпатська.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...