Отримано понад 2 млн грн від продажу прав оренди на землю на Миколаївщині
Отримано понад 2 млн грн від продажу прав оренди на землю на Миколаївщині

Усього з початку 2016 року на земельних торгах у Миколаївській області продано права оренди 38 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 857,55 га. Про це повідомила прес-служба Держгеокадастру.

До місцевих бюджетів від продажу надійшло 2,1 млн грн.

Найвища відсоткова ставка річної орендної плати зафіксована на території Єланецького району (Возсіятська сільська рада). За результатами торгів відсоток річної орендної плати на земельну ділянку площею 4,9 га склав 75,6%. Це 15,1 тис. грн. Стартовий розмір річної орендної плати передбачався у 7,5% від нормативної грошової оцінки.

У жовтні на земельних торгах продано права оренди чотирьох земельних ділянок сільськогосподарського призначення на Миколаївщині площею 206,89 га на суму 521 тис. грн.

До кінця року в Миколаївській області планується продати права оренди п’яти земельних ділянок загальною площею 349,86 га у Вознесенському та Новобузькому районах.

Продаж прав оренди цих ділянок забезпечить щорічні надходження до місцевих бюджетів Миколаївської області на суму близько 430 тис. грн.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...