«Аграрна наддержава» влаштовує благодійний аукціон
«Аграрна наддержава» влаштовує благодійний аукціон

25 листопада о 17.30. у Національному музеї Тараса Шевченка відбудеться благодійний вечір «Придбай ікону – врятуй життя», присвячений другій річниці створення Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова. Про це повідомляє прес-служба Фундації «Аграрна наддержава».

Під час заходу буде проведено аукціон з продажу унікальної колекції сучасних православних ікон, написаних на ящиках з-під боєприпасів. Автори образів - київські митці Олександр Клименко та Софія Атлантова. У програмі вечора – виступ відомого українського кобзаря, лірника та бандуриста Тараса Компаніченка.

Подія організована за підтримки засновника Фундації «Аграрна наддержава» Андрія Гордійчука, який є надійним партнером ПДМШ з моменту його створення.

Головна ідея проекту “Придбай ікону – врятуй життя“ – перетворення смерті (символом якої є ящик з-під озброєнь) на життя (яке в українській культурі традиційно символізує ікона). Пройшовши крізь пекло (ДАП, Піски, Дебальцеве) – адже більшість дощок були привезені з фронту, - фрагменти ящиків повернулися у мирне життя образами.

Виставки цих ікон відбулися в багатьох європейських містах - Любліні, Берліні, Мюнхені, Лейпцизі, Празі, Ганновері, Гаазі. Завдяки їх продажу в рамках проекту вдалося зібрати понад мільйон гривень на підтримку діяльності добровольчого шпиталю з надання медичної допомоги людям у східній Україні.

Наразі ікони експонуються в Представництві Європейського Союзу в Україні.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...