У ЄС повинні купували більше української продукції
У ЄС повинні купували більше української продукції

Мінагрополітики працює над тим, щоб у ЄС купували більше української продукції. Про це повідомив у програмі "Лівий берег" на 24 каналі міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

На його думку, з часом кількість наших продуктів в ЄС буде зростати. Наприклад, обсяги зерна зростають.

Шляхом переговорів ми отримали збільшення квот. Це приблизно 200 мільйонів доларів США додаткових квот», - додав він.

Міністр повідомив, що українська продукція в ЄС вже є. Наприклад, обсяги постачання концентрованого яблучного соку дуже великі.

Сучасна економіка – це торгівельні війни. Було б хибно думати, що всі держави відкриють нам свої кордони для нашої продукції. Європа захищає свій ринок. ЄС зробив кілька кроків у бік квот», - сказав Кутовий.

Він наголосив, що питання якості на європейських ринках вимагає особливої уваги.

Що стосується торгівлі з країнами Азії – то вона наразі обмежена. Росія ввела обмежувальні заходи – логістичні, торгівельні і транспортні», - прокоментував міністр.

За його словами, ведуться переговори з країнами, які могли би купувати українську продукцію, але в силу перекритого наземного транспорту і обмежених можливостей портів – цього не роблять.

Обсяг можливої торгівлі міг би сягати сотні мільйонів доларів», - підкреслив Кутовий.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...