Українські фермери підвищують ціни на яблука
Українські фермери підвищують ціни на яблука

Виробники яблук Центральної та Західної України цього тижня намагаються підвищити ціну на яблука. Про це повідомляє прес-служба «Шувар».

Цього тижня багато фермерів збільшили відпускну ціну на яблука на 0,30-0,50 грн/кг (0,010-0,017 євро/кг).

Інтенсивніше зростання ціни поки що малоймовірне через велику пропозицію українських яблук та загрозу експансії з боку Польщі.

За словами самих виробників, попит на яблука зараз залишається відносно стабільним, але задовільним його назвати не можна через те, що на ринку ще в достатній кількості присутні осінні сорти яблук, які продавці погоджуються продавати відносно дешево. Саме тому, незначне збільшення ціни, перш за все, відобразилось на зимових сортах яблук, попит на які традиційно пожвавлюється на початку зими.

За даними цінового моніторингу, за останні кілька днів ціни на більшість сортів яблук підвищились з 7,0-8,0 грн/кг (0,24-0,27 євро/кг) до 8,0-8,5 грн/кг (0,27-0,29 євро/кг).

Крім того, зафіксовано розширення асортиментного ряду за рахунок яблук зимових сортів. 

Слід зазначити, що зараз ціни на яблука в Україні майже співпадають з минулорічними показниками. 

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...