Земельні аукціони на Кіровоградщині отримали майже 11 млн грн
Земельні аукціони на Кіровоградщині отримали майже 11 млн грн

На Кіровоградщині упродовж десяти місяців поточного року проведено 48 земельних торгів у формі аукціону, на яких продано органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування права оренди 111 земельних ділянок. Про це повідомиляє ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Загальна площа зданих в оренду ділянок — 1088,8 га. Загальна ціна продажу річної орендної плати — 4,2 млн грн. Також продано дві земельні ділянки комунальної власності площею 0,1542 га. Ціна продажу — 35,4 тис. грн.

Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області провело 21 земельні торги у формі аукціону, на яких продано права оренди 54 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для ведення товарного сільськогосподарського виробництва. Їх загальна площа — 746,7 га. Загальна ціна продажу річної орендної плати 3,07 млн грн.

Фактично з початку 2016 року до бюджетів усіх рівнів від продажу земельних ділянок і прав на них з урахуванням розстрочених платежів надійшли кошти в сумі 10,939 млн грн, у т.ч. до місцевих бюджетів — 10,913 млн грн та до державного бюджету — 0,03 тис. грн.

УНН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...