У грудні 2016 р. планують внести законопроект про органічну продукцію
У грудні 2016 р. планують внести законопроект про органічну продукцію

Урядовий комітет з питань аграрної політики 17 листопада розгляне законопроект про внесення змін до чинного закону про виробництво та обіг органічної продукції в Україні, і протягом 2-3 тижнів внесе його в парламент. Про це повідомляє директор департаменту продовольства Міністерства аграрної політики і продовольства України Микола Мороз.

«У травні цього року ми відправили фінальну версію нового проекту закону про виробництво органічної продукції на узгодження центрального органу виконавчої влади. Після цього законопроект був внесений до Кабінету міністрів України. Він буде розглянутий на урядовому комітеті, тобто, ми сподіваємося, що протягом 2-3 тижнів цей законопроект буде внесений до Верховної Ради», - сказав він.

Мороз зазначив, що відповідний законопроект розроблявся вже давно. Для цього була створена робоча група за участю представників міністерства та громадських організацій. На думку представника відомства, розроблений законопроект дозволить наблизити українське законодавство в галузі органічного виробництва до європейських норм. Також він дасть можливість встановити загальні вимоги до виробництва органічної продукції в нашій країні, в тому числі, вимоги щодо сівозмін, обробки ґрунту, насіннєвого матеріалу, добрива сільськогосподарських культур, використання засобів захисту рослин. Крім того, цей документ покликаний усунути недоліки чинного законодавства в сфері органічного виробництва.

Чинний закон має певні недоліки. Одним з утримуючих факторів розвитку органічного виробництва в Україні є саме дія цього закону», - пояснив Мороз.

УНІАН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...