За незаконний експорт в полтавського підприємства вилучено кукурудзи на 7 млн грн
За незаконний експорт в полтавського підприємства вилучено кукурудзи на 7 млн грн

Співробітники ГУ ДФС у Полтавській області в рамках проведення операції «Рубіж-2016» та розслідування кримінального провадження за ч.2 ст.366 КК України встановили посадових осіб сільськогосподарського підприємства, які шляхом умисної підробки документів ухилялися від сплати податків під час експорту сільгосппродукції. Про це повідомляє прес-служба ДФС України.

Встановлено, що полтавське підприємство-експортер протягом вересня-жовтня експортувало понад 32 т кукурудзи 3-го класу вартістю більше 114 млн грн нерезиденту в Великобританію, Лівію, Нідерланди та Італію. При цьому вказана продукція закуповувалась за готівку у сільгоспвиробників Полтавської та інших областей України без відображення операцій у бухгалтерському та податковому обліку, а до офіційних документів (митні та податкові декларації з ПДВ та податку на прибуток тощо) вносились завідомо неправдиві дані щодо походження вказаної продукції.

Далі товар транспортували та зберігали на терміналах двох компаній у Миколаєві з метою подальшого відвантаження на адресу підприємства-нерезидента та отримання неправомірної вигоди у розмірі незаконно застосованої нульової ставки податку на додану вартість.

За результатами 5 обшуків, проведених за місцем розташування морських терміналів, де зберігалася продукція, виявлено та вилучено понад 1,9 т кукурудзи фактурною вартістю майже 6,9 млн грн, документи бухгалтерського та складського обліку, які підтверджують накопичення, зберігання та експорту кукурудзи.

Окрім того, накладено арешт на 12 розрахункових рахунків підприємства-фігуранта, відкритих у 5 банківських установах.

Тривають слідчі дії.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...