Німеччина та Австрія співпрацюватимуть з Україною в лісовій сфері
Німеччина та Австрія співпрацюватимуть з Україною в лісовій сфері

Держлісагентство веде перемовини з представниками профільних державних органів Німеччини та Австрії щодо співпраці в лісовій сфері. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Відповідну зустріч т. в. о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич провела з директором Комітету східноєвропейських економічних відносин Міхаелем Хармсом (Федеративна Республіка Німеччина) та представником агенції з охорони навколишнього середовища Мікаелем Суттером (Республіка Австрія) щодо питання співпраці у лісовій сфері.

Почати переговори з австрійськими та німецькими фахівцями дав можливість підписаний нещодавно Меморандум про співпрацю в галузі лісового господарства між міністерствами України та Республіки Австрія.

Радію, що наші попередні домовленості, зокрема з австрійськими колегами, вже дають результат. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю. Для нас дуже важлива підтримка лісової реформи в Україні», – прокоментував подію міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Сторони обговорили план, як започаткувати широкомасштабний трьохсторонній міжнародний проект, що реалізовуватиметься в Україні.

Проект буде спрямований, зокрема, на здійснення повноцінного державного обліку лісів і ведення державного лісового кадастру», –  повідомила Христина Юшкевич.

За її словами, це дуже важливий і необхідний напрям роботи, адже останній облік лісів проводився в 2011 році, а повний аудит лісової галузі був здійснений ще у 1996 році.

Тому на сьогодні пріоритети в роботі відомства – ефективна організація охорони і захисту лісів, забезпечення раціонального використання лісового фонду України, відтворення лісів, здійснення систематичного контролю за якісними і кількісними змінами лісів.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 листопада 2016
Галасюк: експорт лісу-кругляка за цей період скоротився на 30%
Експорт лісу-кругляку за 9 місяців 2016 року скоротився на 30%, до 1,4 млн тонн. Про це повідомив глава комітету Верховної Ради з питань...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...