Прогноз погоди у Чорноморському регіоні є несприятливим для аграріїв
Урожай в Україні

Прогнозована посушливість в Україні та всьому Чорноморському регіоні, ймовірно, призведе до зниження врожайності соняшнику та кукурудзи. Про це повідомляє Reuters.

За словами експертів, прогноз погоди у Чорноморському регіоні є несприятливим для аграріїв. Аналітики очікують сухості та дощів, які нижчі за норму в липні та серпні. Ймовірно вони призведуть до знищення ключових посівів кукурудзи та соняшнику в регіоні.

Рекордні температури в основних глобальних регіонах вирощування призвели до затримки посіву та шкоди розвитку сільськогосподарських культур, оскільки вплив зміни клімату посилюється, і величезні ділянки сільськогосподарських угідь зазнають надзвичайно спекотних умов і кількості опадів нижче норми. Світові ціни на пшеницю підскочили до 10-місячного максимуму в травні.

На півдні та сході України спостерігалася спекотна та суха погода. З 1 травня по 10 червня опадів випало лише 20-50% від норми, а посуха перешкоджає розвитку озимих та ярих культур у деяких районах Харківщини та Донеччини.

Травень в Україні виявився одним із найпосушливіших за останні 30 років. У північних областях, зокрема на Житомирщині, град завдав шкоди ярим культурам, таким як кукурудза, соя та соняшник».

В Азії очікується, що рясні дощі пом’якшать сильну посуху в деяких частинах Китаю, який є найбільшим покупцем сої, тоді як дощі під час мусонів в Індії, кількість яких на п’яту частину нижча за норму відновляться, сприяючи розвитку сільського господарства в найбільшому світовому експортері рису та харчової олії.

Виробництво кукурудзи та сої в Китаї на півночі та сході викликало занепокоєння, але очікується, що в липні-вересні погода буде нормальною або трохи вище норми, що буде сприятливо для посівів. В деяких частинах північних, північно-східних і західних провінцій Китаю з липня по вересень випаде більше опадів, що сприятиме зростанню врожаю.

Як писав AgroPolit.com, в Україні призовників, які ховаються від мобілізації, хочуть повернути на роботу. Також в Україні хочуть забронювати всіх перевізників.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

18 серпня 2024
Названо доларові ціни нового урожаю: кукурудза, ріпак, соняшник, соя, пшениця, ячмінь
Ціни на українські зернові та олійні у новому маркетинговому 2024-2025 році будуть визначатися в основному під диктатом пропозиції продавця. Такий...
14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
6 липня 2024
В Україні переглянули прогноз щодо урожаю
У Міністерстві аграрної політики та продовольства переглянули прогноз щодо майбутнього врожаю, збільшивши його з 74 до 77 млн ​​т. Про це в ефірі...

Вибір редакції

14 серпня 2024
Що буде з цінами на кукурудзу, пшеницю, соняшник, ріпак, сою та ячмінь?
Вартість зернових та олійних нового врожаю зросте. Скільки коштуватиме соняшник, кукурудза, ріпак, соя, ячмінь та пшениця розповів у ексклюзивному...
26 серпня 2024
Як розрахувати мінімальну експортну ціну на пшеницю, кукурудзу, ріпак, ячмінь, сою?
Критерії визначення мінімальних експортних цін на пшеницю, кукурудзу, ячмінь, соняшник, сою, ріпак6 волоські горіши, макуху, мед. Детальніше про...
3 вересня 2024
Віталій Коваль: Дерибану державної землі більше не буде, всі – на електронні аукціони
Електронні аукціони з продажу права суборенди на державні землі – нова сторінка земельних відносин, яку перегорнув на 33 році незалежності...