Маршрут скасували на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну
Робота портів України

Із Чорноморська Одеської області до Батумі в Грузії з 9 липня поновлюють поромне сполучення через Чорне море. Про нові рейси зазначено у розкладі перевізника UkrFerry.

Маршрут скасували на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Рейс з Чорноморська до Батумі триває 60 годин, назад — 69 годин. З Одещини пором вирушатиме раз на тиждень. Бронювання квитків поки недоступне.

Дата та час відходів і прибуття кораблів можуть змінитися через зайнятість причалу в порту, погодні умови, тривалу роботу митних, прикордонних та інших служб. Наприкінці травня голова Адміністрації морських портів України (АМПУ) Юрій Литвин на конференції Grain Storege Forum у Києві анонсував відновлення роботи поромів.

Перевезеннями займатиметься автомобільно-залізничний/пасажирський пором Kaunas 191 м завдовжки та 28 м завширшки. Максимально він уміщує 250 людей у каютах люкс, напівлюкс, дво- та тримісних каютах з усіма вигодами. На борту є ресторан, бар, салон відпочинку, салон з відео і супутниковим телебаченням, дитячий куточок. Корабель побудовани1 1989 року в Німеччині.

В Чорноморську є єдиний термінал, який обладнаний для обслуговування поромів. Річна потужність термінала становить приблизно 4,5 млн т вантажів у залізничних вагонах, 35 тис. вантажних і 250 тис. легкових автівок.

Слід зазначити, що зараз одеські порти забезпечують 87% агроекспорту. Портових потужностей вистачає, щоб покрити всю потребу в експорті. 75% агроекспорту припадає на порти Великої Одеси — Чорноморськ, Південний та Одеський. Ще 12% — на порти, які розташовані на річці Дунай.

Наразі дефіциту портових потужностей немає і вони дозволяють покрити всю потребу в експорті. З початку 2024 року через одеські порти експортували 46 мільйонів тонн продукції, серед якої і агропродукція.

Як писав AgroPolit.com, стало відомо, що відбувається на польському кордоні. Також в Польщі можуть запровадити державний збір на торгівлю українським зерном.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 травня 2024
На український коридор в Чорному морі припадає 87% агроекспорту
Завдяки вдалим діям Збройних сил України 87% української аграрної продукції в останні місяці експортується морським шляхом. Про це заявив виконувач...
16 травня 2024
Міністр оборони України в Туреччині обговорив експорт зерна та безпеку у Чорному морі
Міністр оборони України Рустем Умєров прибув до Туреччини, де обговорив зернову угоду і безпеку у Чорному морі. Про це повідомляє Cumhuriyet. Речник...
15 травня 2024
Прибуток порту Чорноморськ зріс з 37 до 986 млн грн
Порт в Одеській області продемонстрував рекордне в Україні зростання прибутків – цей показник у Чорноморська підвищився з 37,2 млн грн до 986...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...