Іпатов народився в рф і є партнером Лобанова по бізнесу
Один із директорів швейцарської компанії GNT Europe SA Міхаіл Іпатов

Один із директорів швейцарської компанії GNT Europe SA, власником якої є Душан Деніч, Міхаіл Іпатов має звʼязки з росією. Про це повідомляє Latifundist.com.

Згідно швейцарських реєстрів Іпатов входить в менеджмент GNT разом з Денічем. Аналіз відкритих джерел показав, що Іпатов має звʼязки з низкою російських компаній. З 2020 року Іпатов є керуючим партнером Algorithmics Central Europe. Algorithmics (Algoritmika в росії) — провідна російська онлайн-школа програмування.

За даними польського реєстру, співвласником школи є Міхаіл Іпатов. Іпатов у 2022-ому відкрив Algorithmics ще й в Чехії та Швейцарії. Algorithmics (Algoritmika in Russia) є провідною російською онлайн-школою програмування. Є в «Алгоритмики» і зв’язок з дуже близьким до владіміра путіна підсакційним мільярдером Владіміром Потаніним. Його компанія Winter Capital раніше вклала в школу $10 млн інвестицій.

Московська компанія ООО «АЛГОРИТМИКА», директором та акціонером якої є Андрій Лобанов, тільки за 2022 рік сплатила податків на десятки мільйонів рублів. Компанія перебуває під санкціями в Україні.

Андрєй Лобанов — громадянин рф, бізнес-партнер Міхаіла Іпатова, генеральний директор Algorithmics. Засновник, співвласник, посадова особа російських компаній «Алгоритмика». Перебуває під санкціями в Україні.

Журналісти Bihus.Info виявили цілу низку пов’язаних з росіянами бізнесів, які продовжують працювати в Україні та Європі, намагаючись усіляко «відмежуватися» від зав’язків з країною-агресором. Algorithmics та Іпатов фігурують у цьому розслідуванні.

«Просто послухайте цифри: 500 тис. студентів, 90 країн. Ми виросли за минулий рік на 70%. Виторг нашої партнерської мережі в СНД у 2023 році складе від 1 млрд 300 млн до 2 млрд рублів» — розповідав Лобанов.

Іпатов народився в рф і є партнером Лобанова по бізнесу, хоча й, судячи з його Фейсбуку, живе за кордоном. На сайті польської Algorithmics також вказана приналежність до кіпрської компанії RUFFELL HOLDING LIMITED, яку ми ще зустріли в школах, наприклад, Чехії та Греції. Співвласником кіпрської структури вже є особисто росіянин Андрєй Лобанов.

Донедавна кіпрська компанія RUFFELL HOLDING LIMITED була засновником російської ООО Алгоритмика, яка перебуває під санкціями в Україні. Михайло Іпатов також є генеральним директором Flex Databases — компанії, зареєстрованої у Чесхії.

Усіма акціонерами компанії до недавнього часу був ряд осіб, місцем реєстрації яких також є російська федерація. У грудні 2022 року спалахнула публічна юридична суперечка між GNT Group та її кредиторами — АСР та Innovatus Capital Partners. Конфлікт також стосувався зернового терміналу «Олімпекс Купе Інтернейшнл».

Innovatus Capital Partners звинуватила в шахрайстві GNT через, нібито, втрату зерна на суму в $25 млн. У GNT відкинули такі звинувачення та вважають дії кредиторів спробою рейдерського захоплення бізнесу. Кредитори розпочали процедуру банкрутства термінала. У січні 2023 року суд Англії арештував активи Сергія Грози та Володимира Науменка, власників компаній GNT Group і Olimpex Coupe International, яким належить зерновий термінал в Одесі.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

30 травня 2024
Найбільший показник: за час війни в Україні закрили 1261 аграрну компанію
За час повномасштабної війни в Україні ліквідували 1261 аграрну компанію, що є найбільшим показником серед усіх сфер ведення бізнесу. Про це...
7 травня 2024
Ракетний удар росіян по агропідприємству на Одещині завдав збитків у 57 млн грн
Десять резервуарів, які використовуються для зберігання олії, рашисти знищили, атакувавши сінгапурське агропідприємство на Одещині. Про це повідомили...
9 квітня 2024
Досягнутий між ЄС та Україною компроміс включає обмеження на російське зерно
Затверджений в Євросоюзі компромісний план щодо безмитної торгівлі агропродукцією включає введення експортних тарифів на поставки зерна з рф. Про це...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...