Китай запропонував Україні створити зону вільної торгівлі
Китай запропонував Україні створити зону вільної торгівлі

Китай ініціює створення зони вільної торгівлі з Україною і сподівається на активізацію дослідження цього питання з української сторони. Про це заявив посол КНР Ду Вей на форумі в Києві, присвяченому розвитку інфраструктурного проекту "Шовковий шлях" в Україні.

"Китайська сторона запропонувала на робочому рівні амбітну мету - створення українсько-китайської зони вільної торгівлі. Сподіваємося на активізацію дослідження даного питання з української сторони", - сказав він.

За словами Ду Вея, проект "Шовковий шлях" і зона вільної торгівлі сприятимуть залученню китайських інвестицій в Україну.

Ми сподіваємося, що китайські підприємства прийдуть в Україну з інвестиціями, інвестиціями в сфері сільського господарства, науки і техніки, інфраструктури, логістики, фінансів, електронної комерції, ядерної та відновлюваної енергетики, а також в інших сферах", - підкреслив посол.

В кінці серпня в Києві пройшло засідання підкомісії з питань торговельно-економічного співробітництва Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом КНР. За його підсумками сторони домовилися підготувати дорожню карту економічної співпраці в сферах реалізації спільних проектів в сільському господарстві, промисловості, енергетиці та в сфері інфраструктури.

Окрему увагу сторони приділили перспективам створення промислових підприємств на території України, продукція яких буде потім спрямована на експорт в ЄС, країни Скандинавії та інші держави, з якими Україна уклала угоди про зону вільної торгівлі. Не менш важливим для обох країн буде і побудова економічного пояса "Великого Шовкового шляху".

УНІАН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...