НАБУ бажає перевіряти е-декларації політиків
НАБУ бажає перевіряти е-декларації політиків

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник пропонує Національному агентству з питань запобігання корупції скористатися технічними можливостями НАБУ для перевірки електронних декларацій чиновників і політиків. Про повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вкотре звертаюся до НАЗК... 10-15 осіб із НАЗК можуть почати роботу у Бюро", - зазначив він. 

За його словами, співробітники НАЗК можуть скористатися технічними можливостями НАБУ щодо доступу до реєстрів Міністерства юстиції, МВС, інших органів у своїй роботі стосовно перевірок е-декларацій, оскільки наразі у самого Нацагентства таких ресурсів поки що немає.

"Наскільки мені відомо, ресурсів у НАЗК, щоб почати цю роботу повноцінно, зараз немає.... Ще до початку е-декларування ми пропонували нашим колегам (з Нацагентства), що ми створюємо їм робочі місця у НАБУ", - повідомив Ситник.

Він пояснив, що після перенавчання в аналітичному підрозділі НАБУ співробітники НАЗК зможуть мати доступ до баз даних Державної фіскальної служби, баз Мін'юсту.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...