Представники агросектора закликають прийняти законопроект №4355
Представники агросектора закликають прийняти законопроект №4355

Всеукраїнська аграрна рада вважає за необхідне ухвалення Верховною Радою в другому читанні законопроекту №4355 про децентралізацію управління землями за межами населених пунктів і просить спікера парламенту Андрія Парубія про зустріч-нараду з даної законодавчої ініціативи. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

Законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування з управління земельними ресурсами та посиленню державного контролю за використанням та охороною земель» №4355 був прийнятий парламентом в першому читанні 19 квітня 2016 року.

У ВАР відзначають, що його норми дозволять територіальним громадам отримати у власність державні землі за межами населених пунктів. Повноваження щодо розпорядження такими землями перейдуть від центрального органу, який реалізує державну політику в сфері земельних відносин (Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру), до сільських, селищних та міських рад. Таким чином прийняття законопроекту дозволить усунути корупцію в сфері розпорядження землями за межами населених пунктів, вважають аграрії. З метою підтримки даного законопроекту ВАР планує провести масштабну акцію під стінами Ради.

Перед авторам цього документа стоять два завдання. Перше - розширити матеріальну базу місцевого самоврядування, передавши її органам повноваження з управління землями, які знаходяться за межами населених пунктів. Друге - навести порядок у сфері державного контролю за використанням та охороною земель і зробити цей контроль ефективним.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...