Олександр Гайду підтвердив, що на комітеті нещодавно розглянули питання, що стосуються молочної галузі
Молоко в Україні

Голова комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Гайду не виключає посилення кримінальної відповідальності і підвищення штрафів за фальсифікат в молочній галузі. Про це повідомляє «Телеграф»

Олександр Гайду підтвердив, що на комітеті нещодавно розглянули питання, що стосуються молочної галузі. Депутат погодився, що в цій сфері багато проблем, тому почався діалог між представниками влади, членами асоціацій, переробниками молокопродукції та виробниками молока.

Голова комітету підтвердив, що з представниками Нацполіції та Держспоживчслужби обговорили варіанти виявлення фальсифікату та притягнення до відповідальності недоброчесних продавців.

Законодавчі ініціативи можуть бути. Можливо, треба будуть якісь зміни. На слуханнях багато говорили про фальсифікат і про те, як вийти на ринок продажу тіньової продукції, щоб вона продавалась по-білому, а не так, як зараз — є деякі недоброчесні продавці. Дійсно, тут будуть потрібні зміни в законодавстві та посилення кримінальної відповідальності. Можливо, збільшення штрафів і так далі. Тобто, це все будемо відпрацьовувати, коли вся проблематика буде розписана більш детально», – зазначив Олександр Гайду.

Як писав AgroPolit.com, в Україні гинуть люди, оскільки фермери почали самотужки розміновувати поля. Також в Україні хочуть створити новий інструмент для компенсацій аграріям.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

13 лютого 2024
В аграрному комітеті розповіли, як в Україні планують підтримати молочників
  Голова комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Олександр Гайду розповів про варіанти підтримки молочної...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...