Депутати разом з науковцями НААН розроблятимуть дорожню карту земельної реформи
Депутати разом з науковцями НААН розроблятимуть дорожню карту земельної реформи

Аграрний комітет спільно з вченими Національної академії аграрних наук України розроблять пакет законопроектів для проведення земельної реформи. Таке рішення сьогодні прийняли на засіданні президії НААН, повідомляє кореспондент AgroPolit.com.

На ньому були присутні депутати комітету з питань аграрної політики та земельних відносин – Олександр Бакуменко, Валерій Давиденко, Микола Люшняк.

«У експертів НААН є бачення і моделі запуску ринку сільськогосподарських земель. На президії ми прийняли рішення, що спільно з НААН розроблятимемо пакет законопроектів, необхідних для відкриття ринку землі. Для розробки карти реформ потрібно 9-10 місяців», - уточнив після засідання в коментарі AgroPolit.com заступник голови аграрного комітету Верховної Ради Олександр Бакуменко.

Сьогодні відбулася плідна дискусія, що засвідчила не тільки гостроту і актуальність цієї проблеми. Ми переконані, що аграрній науці є що сказати стосовно ринку землі і потрібно зробити все, аби ці думки вилилися у конкретні законодавчі документи», - так прокоментував підсумки зустрічі президент НААН Ярослав Гадзало.

Зокрема, він підкреслив, що серед першочергових кроків буде підготовка законопроекту «Про обіг земель сільськогосподарського призначення».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...