Україна призупиняє транзит російських вантажівок — Кабмін
Україна призупиняє транзит російських вантажівок — Кабмін

Україна призупиняє транзитні переміщення вантажних автомобілів Російської Федерації (РФ) територією України. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів (Кабмін) в протокольному рішенні, яке було прийняте на урядовій нараді вранці 15 лютого.

"РФ в порушення правил і процедур Світової організації торгівлі та двосторонньої міжурядової угоди щодо автомобільних перевезень в односторонньому порядку зупинила рух українських вантажних автотранспортних засобів територією Росії", — йдеться в повідомленні.

"До моменту отримання пояснень від російської сторони та вирішення даного питання Україна тимчасово припиняє транзитні перевезення вантажними автомобілями, зареєстрованими в Росії, територією України", — заявляє Кабмін.

Як відомо, з 4 січня 2016 року РФ запровадила повну заборону на транзит товарів з України через свою територію.

1 лютого Росія призупинила рух вантажоперевезень з Польщею, через що російські далекобійники прямують у країни Євросоюзу через Україну.
12 лютого на Волині, Прикарпатті та Закарпатті активісти блокували проїзд російським вантажівкам, які прямують з Білорусі територією України.

Безстрокову акцію з блокування в'їзду в Україну вантажних автомобілів з російськими номерами і товарами 13 лютого почали у Житомирській області на пропускному пункті "Виступовичі".

У Мінтрансі РФ заявили, що рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні, на території РФ припинено — в якості заходу у відповідь.

Активісти, що беруть участь у блокаді, повідомили: до блокування транзиту територією України вантажного транспорту з РФ долучилися 8 областей, ще два регіони мають долучитися у понеділок, 15 лютого.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

28 лютого 2016
Україні загрожують санкції СОТ за блокування транзиту — Хміль
Світова організація торгівлі може накласти санкції на Україну в разі продовження блокування проїзду російських вантажівок через територію України....
13 лютого 2016
Уряд підтримав створення бюро правової допомоги Мін'юсту по всій Україні — Кабмін
Кабінет міністрів прийняв постанову, якою дав старт реалізації презентованої Міністром юстиції (Мін'юст) Павлом Петренком ініціативи зі створення по...
11 лютого 2016
Кабмін затвердив порядок ведення відкритого реєстру з відшкодування ПДВ — Яресько
Кабінет міністрів України (Кабмін) на засіданні у четвер затвердив порядок ведення та форму відкритого реєстру заяв з відшкодування податку на додану...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...