Припинено незаконне користування 104 га землі на Хмельниччині
Припинено незаконне користування 104 га землі на Хмельниччині

Під час розгляду справи господарським судом Хмельницької області за позовною заявою Хмельницької місцевої прокуратури області добровільно звільнено земельну ділянку загальною площею 104 га. Про це повідляє прес-служба ГПУ.

Підставою для пред’явлення позову стало виявлення факту неправомірної передачі великої площі земель, які перебувають у постійному користуванні Голосківського професійного аграрного ліцею, комерційному суб’єкту.

У березні поточного року між вказаним навчальним закладом та одним із фермерських господарств області укладено договір про спільну діяльність.

Відповідно до умов договору, навчальний заклад передає зазначеному суб’єкту належну йому земельну ділянку площею 104 га для вирощування сільськогосподарської продукції з метою подальшого отримання прибутку.

Проте, вказаний договір укладено з метою приховування орендних відносин, оскільки він містить усі істотні умови договору оренди землі.

Крім того, оскільки навчальний заклад є постійним користувачем земельної ділянки, у нього відсутнє право розпоряджатися нею, у тому числі укладати договори щодо зазначеної земельної ділянки та передавати право на її користування третім особам.

Відтак, під час розгляду справи в суді відповідачами добровільно виконано позовні вимоги та звільнено земельну ділянку вартістю понад 4 млн грн.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...