Більшої затребуваності набудуть оператори сільськогосподарської техніки
Аграрії в Україні

В Україні у найближчі 10 років затребуваними будуть спеціалісти з технічних, військових, медичних та аграрних професій. Про це написав народний депутат Дмитро Соломчук. 

Зокрема, це інженери та технічні спеціалісти для відновлення оборонно-промислового комплексу. Крім того, за словами експерта, попит підвищиться ще більше військові фахівці всіх спеціальностей. 
Нардеп додав, що не буде проблем з пошуком роботи у випускників STEM-освіти, які займаються наукою, технологією, інженерією та математикою. Враховуючи умови війни додатковий попит спостерігається і на послуги психологів. 

Також серед найзатребуваніших спеціальностей експерт назвав наступні:медичні працівники, реабілітологи; фахівці енергетичної галузі; професіонали у будівельній галузі; спеціалісти з публічної політики; оператори обладнання з ЧПК (числове програмне керування). 

Що стосується аграрного сектору, то ще більшої затребуваності набудуть оператори сільськогосподарської техніки, агрономи і ветеринари. 

Молоде покоління вже сьогодні має розуміти важливість цих професій і перспективу їх розвитку. Україні потрібні нові спеціалісти, які будуть розвивати і посилювати нашу державу" — зазначив Дмитро Соломчук. 

Як писав AgroPolit.com, аграрні підприємства можуть включити в Реєстр об'єктів критичної інфраструктури. Також Укрзалізниця обіцяє з 1 листопада пришвидшити свої зерновози.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

23 лютого 2021
Діти в школах мають харчуватися натуральними продуктами, — Дмитро Соломчук
Діти у школах повинні харчуватися органічними продуктами. В раціоні школярів таких продуктів має бути якомога більше. Саме такої позиції дотримується...
28 вересня 2019
На Хмельниччині збудують біостанцію на соломі
ТОВ «Хмельницька біостанція» планує будівництво та експлуатацію електростанції на поновлюваних джерел енергії потужністю 44,2 МВт біля...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...