Активи Хлібної бази №74 пропонують передати в управління «НІБУЛОНу»
Активи Хлібної бази №74 пропонують передати в управління «НІБУЛОНу»

Майно і активи державного підприємства «Хлібна база №74» доцільно на 25 років передати в користування компанії «НІБУЛОН». Про це повідомляє прес-служба Держрезерву.

Таку можливість обговорили під час виїзної наради на підприємство, що знаходиться в м. Молочанськ (Токмацький р-н, Запорізька обл.), заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юрій Бровченко, голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський та інші представники місцевого бізнесу і влади.

Повідомляється, що до приходу в Держрезерв нової команди на чолі з головою Вадимом Мосійчуком, підприємство, яке і зараз входить в систему Держрезерву, багато років накопичувало проблеми. Результатом діяльності попереднього керівництва стала значна заборгованість по заробітній платі перед працівниками - 1,3 млн грн, значні боргові зобов'язання перед контрагентами - було викрадено понад 90 тис. т зерна вартістю понад 122 млн грн, знищення майна бази - все двигуни, кабелі та комплектуючі вирізали, відсутній бухгалтерський облік і звітність, значна кількість виконавчих проваджень та т. д.

Щоб вирішити гострі питання по заборгованості перед людьми і контрагентами, ми запропонували МЕРТ затвердити проект розпорядження Кабінету міністрів України про передачу прав користування активами підприємства компанії «НІБУЛОН» терміном на 25 років», - зазначив Мосійчук.

За його словами, будь-які інші законні механізми вирішення цієї проблеми - поки відсутні.

Фактично «Хлібна база №74» є специфічним суб'єктом господарювання державної форми власності. Цілісний майновий комплекс підприємства не підлягає приватизації. Також існує відповідна заборона про передачу підприємства в оренду. По суті запропонований нами проект - це єдиний вихід з такої складної ситуації, що склалася на підприємстві», - додав він.

Також зазначається, що передача права користування майном бази сприятиме ефективному використанню державного майна за його цільовим призначенням та створенню робочих місць в регіоні.

Latifundist.com

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...