АГРО ВІННИЦЯ - наймасштабніша аграрна подія в Україні
День Поля «АГРО ВІННИЦЯ»

20 та 21 вересня у Вінниці відбулася наймаштабніша агропромислова подія 2023 року – День Поля «АГРО ВІННИЦЯ». Про це повідомляє AgroPolit.com.

Це була наймасштабніша аграрна подія в Україні з початку війни, яку відвідали тисячі аграріїв Вінниччини та інших областей. Близько 150 компаній з усієї країни об'єдналися, щоб продемонструвати свою техніку та новітні технології для агросектору.

Міський голова Вінниці, Сергій Моргунов, відзначив важливість розвитку агропромислового комплексу Вінниччини, який є одним із найсильніших у всій Україні. Він також зазначив, що це вже другий подібний захід, який відбувся в місті протягом останніх кількох років, і що він викликав значний інтерес як серед місцевих, так і серед аграріїв з регіону.

«Зараз на такий захід виник запит – всі виклики, які стосуються аграріїв країни, спонукали організаторів влаштувати цю виставку. Всі можливі очікування вона перевершила. Якщо спершу думали, що учасників буде обмаль, то сьогодні ми маємо їх близько 150! Ми розуміємо, що аграріям необхідно спілкуватися, обмінюватися досвідом та різними практиками» – сказав Сергій Моргунов.

Голова Вінницької обласної Ради, Вячеслав Соколовий, поділяє думку, що День Поля «АГРО ВІННИЦЯ» , спрямований на аудиторію з представників сільськогосподарського сектору, має велике значення для сприяння розвитку та розширення можливостей аграріїв.

Важливою подією на Дні Поля «АГРО ВІННИЦЯ» стало підписання меморандуму про співпрацю та взаємодію Вінницької міської ради з двома громадськими організаціями – ГО «Вінницький Клуб Ділових Людей» та ГО «Клуб успішної молоді», які реалізують проєкт «Амбасадори Вінниці».

Майже 20 одиниць техніки показали свою ефективність у роботі, демонструючи передові досягнення сільськогосподарської галузі. Ця подія була неабияким натхненням для всіх присутніх та свідченням того, наскільки важливо і перспективно розвивати аграрний сектор.

Слід пам'ятати, що в умовах війни проведення такої події було дуже складною задачею. Однак організатори врахували всі можливі ризики та вжили заходів для забезпечення безпеки всіх учасників та відвідувачів.

Прийняти рішення про доцільність проведення подібного заходу було дуже складно, адже без пекова ситуація в Україні залишає бажати кращого. Проте спілкування з аграрними компаніями та фермерами, стало каталізатором у прийнятті цього рішення. Ми зрозуміли глибоку потребу в координації та спільній дії для підняття економіки та аграрного сектору нашої держави. Наша команда вирішила  провести День Поля "Агро Вінниця", оскільки сприяння розвитку цієї галузі є однією із наших головних місій. Готували ми цей захід дуже швидко» — сказав Олександр Погребний, організатор Дня Поля «АГРО ВІННИЦЯ».

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

8 жовтня 2023
Україна через війну втратила 24% агроекспорту
Повномасштабна війна, розв’язана рф вдарила по агроекспорту України, скоротивши його за сезон на 24%. Про це повідомляє World Grain. Україна...
31 серпня 2023
Людям не вистачає їжі: війна рф проти України стала найбільш руйнівною для глобальної продовольчої безпеки
Вторгнення рф в Україну спричинило глибокі збої у світовому постачанні продовольства, піднявши ціни та збільшивши ризик продовольчої безпеки в...
9 серпня 2023
Вистачить для внутрішніх потреб і експорту: українські аграрії намололи більше 16 млн т зерна
Українські аграрії вже встигли намолотити близько 16,6 млн т зерна, тому продовольства вистачить не тільки для внутрішніх потреб нашої країни, але і...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...