Колишніх топ-менеджерів «Мрії» спіймали на несплаті податків
Колишніх топ-менеджерів «Мрії» спіймали на несплаті податків

На Тернопільщині викрили сільгосппідприємство, яке ухилилося від сплати податків більш ніж на 3 млн грн. Про це повідомляється на сайті прокуратури Тернопільської області.

Згідно з повідомленням, протягом 2015-2016 рр. агрофірма «Мрія Агро Підгайці» вирощувала сільськогосподарські культури на території Тернопільської області, які не звітуючи перед податковою службою. Таким чином, підприємство тільки за 2015 р ухилилося від сплати ПДВ в сумі понад 3 млн грн. Згідно з даними youcontrol.com.ua засновником «Мрія Агро Підгайці» є Наталя Конєва, а керівник підприємства - Микола Слободян.

За даними Latifundist.com, «Мрія Агро Підгайці» має відношення до агрохолдингу «Мрія», яке також працює в Тернопільській області.

У Агрохолдингу «Мрія» повідомили, що «ТОВ« Мрія Агро Підгайці» була створена 24 вересня 2014 року, після оголошення Агрохолдинг дефолту як клон компанії« Мрія Підгайці», яка перейшла під контроль кредиторів. Відрізняючись лише одним словом в назві, компанія-клон, створена попереднім керівництвом «Мрії», ввела в оману пайовиків і обманним шляхом вивела 1700 га земель, орендованих агрохолдингом.

Зараз майно «Мрія Агро Підгайці» під арештом, триває розслідування.

«На майно, вилучене під час огляду і обшуку, суд наклав арешт. За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.212 КК України», - повідомляють в прокуратурі Тернопільської області.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...