4 вересня 2023, 12:14, Тваринництво

Є-Риба: в Україні ввели електронне декларування для промислових рибалок

Промислових рибалок зобов’язали подавати декларації Держрибагентству, які підтверджують відповідність законодавству в сфері рибного господарства. Про це повідомили в Держрибагентстві.

Відповідний електронний документ має формуватися, підписуватися та подаватися в автоматичному режимі в Єдину державну електронну систему управління рибною галуззю Є-Риба.

Промисловим рибалкам через декларацію доведеться в автоматичному режимі вносити до електронної системи відомості про підприємство, риболовні судна, їх характеристики, знаряддя лову, а також рибоприймальні пункти.

Розробники системи електронного декларування стверджують, що вона зменшить навантаження на підприємців риболовної сфери, завдяки спрощенню алгоритму отримання дозволів. Також запуск системи передбачає можливість отримання в електронній формі адміністративних послуг в галузі рибного господарства. Так планують і скоротити корупційні ризики.

Програмний продукт має зручний інтерфейс, легкий та зрозумілий у використанні. Держрибагентство всебічно сприятиме суб'єктам рибного господарства у здійсненні процедур подання декларацій», — сказав виконувач обов’язків голови Держрибагентства Ігор Клименок.

Як писав AgroPolit.comукраїнський агросектор може втратити до $4 млрд. Також Угорщина і Польща погоджують перекриття кордону для української агропродукції

в