17 жовтня 2023, 13:20, Тваринництво

Е-Риба: декларування промислового риболовства стартує 19 жовтня

На 19 жовтня в Україні призначили запуск першого компонента державної системи управління рибним господарством Е-Риба – електронної форми декларування права промислового рибальства. Про це повідомили в Мінагрополітики.

Підприємці, які хочуть займатися промисловим рибальством повинні до 1 листопада подати відповідну електронну декларацію. Система Е-Риба працює цілодобово, тому подати декларацію можна у будь-який час.

Відповідна постанова Кабінету Міністрів № 1076  «Про реалізацію експериментального проекту щодо запровадження декларування права на промислове рибальство та дослідний вилов в електронній формі» регламентує зазначений процес.

Документ визначає, інформацію, яку необхідно вказати у декларації, а також документи, що до неї додаються. Серед іншого, в декларації зазначається інформація про сплату обов'язкових платежів та податків, які відносяться до рибного господарства.

За наявності потрібно також описати матеріально-технічну базу, включаючи знаряддя лову, риболовне судно та рибоприймальний пункт. Також потрібна інформація про договір на право дослідного вилову у водних об'єктах, що укладений підприємцем з науковою установою, що здійснює дослідний вилов, якщо потрібен саме він.

Як писав AgroPolit.com, в Україні ввели електронне декларування для промислових рибалок. Також Державне агентство меліорації та рибного господарства знову перейменували.

в