6 липня 2024, 14:23, Торгівля

В Україні систему еРиба доповнили новими функціями

В Україні розпочалась робота нових компонентів Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства «еРиба». Про це повідомляє Державне агентство України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Такі компоненти як «Е-Договір», «Е-Дозвіл», «Е-Бирка», «Е-журнал обліку суб’єкта рибного господарства», «Ліміти та квоти», «Довідники» розроблені з метою суттєво спростити ведення рибного бізнесу та оптимізувати процес отримання послуг у сфері рибного господарства.

Відтепер суб’єкти рибного господарства зможуть в електронній формі:

  • укладати договори на право спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах;
  • отримати послуги, пов'язані з одержанням дозволу на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах онлайн;
  • вести журнали обліку рибогосподарської діяльності та оформити квитанції обліку добутих водних біоресурсів;
  • оформити акти прийому-передачі бирок для маркування знарядь лову та подати повідомлення про втрату бирки онлайн.

З появою нових електронних сервісів в «еРиба», процес отримання послуг у сфері рибного господарства стане більш прозорим, зручним та швидким. Це полегшить життя підприємцям, адже їм більше не доведеться витрачати час на збирання паперових документів та особисті візити до державних органів», — зауважують в агентстві.

Як писав AgroPolit.com, Україна скоротила експорт зерна до 42 млн т. Також Україна та ОАЕ наблизилися до підписання угоди про Всеосяжне економічне партнерство.

в