1 вересня 2023, 13:21, Фінанси

70% підприємців зіткнулися з проблемою блокування податкових накладних – Андрій Длігач

В Центрі економічного відновлення підрахували, що 70% українських підприємців протягом року зіткалися з блокуванням податкових накладних. Про це розповів співзасновник центру Андрій Длігач в ексклюзивному коментарі для AgroPolit.com.

«70% підприємців зіткнулися з проблемою блокування ПДВ-накладних протягом року. Як показало наше опитування, за останні 2 місяці – майже 50% підприємців мали таку ситуацію із блокуванням податкових накладних, тобто половина підприємців змушена вирішувати це питання. Заблокованих ресурсів у зупинених податкових накладних – близько 40 млрд грн. Апогей був влітку минулого року – майже 44 млрд грн», – сказав Андрій Длігач.

Опитування, яке провели експерти Центру економічного відновлення, свідчить, що чверть очільників компаній однією з головних проблем вважають перешкоди з боку регуляторних та фіскальних органів. Половина опитаних вважає, що за останній рік серед державних органів саме Податкова служба створювала найбільше перешкод для бізнесу.

Майже 67% респондентів вважають, що необхідно провести податкову реформу. Детально описану проблему ми розглянули в матеріалі «ПДВ-накладні для агросектору: чи є світло в кінці тунелю?».

Як писав AgroPolit.com, Проблема блокування податківцями ПДВ актуальна для 80% аграріїв. Також електронний земельний нотаріат потрібен Україні

в