Прокуратура Херсону затримала фітосанітарних інспекторів
Прокуратура Херсону затримала фітосанітарних інспекторів

Увесь склад Херсонських фітоінспекторів затримано на хабарі. Про це повідомив на свої сторінці у Facebook прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко.

«У ході слідчих дій встановлено, що 3 інспектори ГУ Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Херсонській області розробили схему отримання неправомірної вигоди за видачу карантинних сертифікатів для перевезення сільськогосподарської продукції з території області», - повідомив пів .

За його словами, зазначених осіб затримано 11 жовтня цього року при отриманні від одного із суб’єктів господарювання незаконної грошової винагороди за видачу карантинних сертифікатів.
У ході обшуків у службових приміщеннях служби виявлено грошові кошти в сумі 34300 грн та $100. Упродовж доби вказаним інспекторам планується повідомити про підозру.

Нагадаємо, 11 жовтня був затриманий на місці злочину фітосанітарний інспектор Управління фітосанітарної безпеки ГУ Госпродпотребслужби в Херсонській області під час одержання неправомірної вигоди в сумі 4 тис. грн.

Прокуратурою спільно з ВБКЗОУ України в Херсонській області викрили злочинну діяльність посадових осіб Головного управління Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів в Херсонській області», - прокоментував прокурор Херсонської області.

За словами Тригубенка, на Херсонщині злочинну схему збагачення фітоінспекторов викрито вперше.

Таврія24

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

12 липня 2017
Україна візьме участь в обговоренні міжнародних стандартів у торгівлі
У Женеві 12—14 липня відбудеться засідання комітету Світової організації торгівлі з питань санітарних та фітосанітарних заходів, під час якого...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...