Держгеокадастр запустив пілотний проект онлайн-реєстрації земельних ділянок
Держгеокадастр запустив пілотний проект онлайн-реєстрації земельних ділянок

12 жовтня 2016 року в Україні запроваджено нову електронну послугу з онлайн-реєстрації земельної ділянки. Про це повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

До кінця року електронна послуга буде доступна у пілотному режимі для м. Києва та Чернігівської області, а з 1 січня 2017 року запрацює по всій Україні. 

Реєстрація земельної ділянки є однією з найбільш важливих та одночасно складних адміністративних послуг. Щорічно українці реєструють понад 500 тис. земельних ділянок. Завдяки запровадженню електронної послуги стартує принципово новий рівень якості обслуговування фізичних та юридичних осіб. Сьогодні реєстрація відбувається у два візити до державних органів, а запровадження цієї послуги дає можливість виключити перший візит, залишиться лише необхідність отримати документи після реєстрації земельної ділянки.

Новий електронний сервіс створює сприятливі умови для земельних правовідносин. Він заощаджує час та зусилля громадян, робить процес реєстрації прозорим, усуває суб’єктивні фактори при реєстрації земельної ділянки та сприяє створенню чесного земельного ринку», – зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Відтепер подати документи на реєстрацію земельної ділянки можна в онлайн-режимі черезe.land.gov.ua протягом кількох хвилин. Також за рахунок автоматизації значно пришвидшується процес розгляду документів від заявника та ухвалення відповідного рішення. Такі нововведення заощадять час та унеможливлять будь-які корупційні ризики.

Запровадження пілотної електронної послуги є черговим кроком до забезпечення доступності, відкритості та прозорості у земельній сфері. На сьогодні на порталі e.land.gov.ua доступно вже чотири електронні послуги і до кінця року ми плануємо запровадити щонайменше три нові е-послуги», – зазначила перший заступник Голови Держгеокадастру Людмила Шемелинець.

Ініціатива реалізується Мінагрополітики, Держгеокадастром та Державним агентством з питань електронного урядування за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Сьогодні ми зробили ще один важливий крок на шляху до запровадження е-урядування в України, – говорить Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України. – Надання доступних, прозорих та некорупційних адміністративних послуг, що досягається шляхом переведення їх в електронну форму, – це те, що найбільше очікують громадяни та бізнес».

Таким чином, на сьогодні громадянам та бізнесу доступно вже чотири електронні послуги у земельній сфері. Нагадаємо, що раніше запроваджено надання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку, витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку, доступ до інформації про право власності та речові права на земельну ділянку  онлайн.

Онлайн інструменти надають можливості для удосконалення системи державного управління, задоволення потреб та очікувань громадян, що є ключовим для забезпечення стабільного розвитку країни.  Ми готові підтримувати ініціативи, котрі спрощують взаємодію громадян й уряду та мінімізують корупцію», – говорить Вайдотас Верба, Координатор проектів ОБСЄ в Україні.

До кінця 2016 року планується запровадити ще три електронні послуги у земельній сфері.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

25 листопада 2016
У Держгеокадастрі з’явиться інформація про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів
В Державному земельному кадастрі з’явиться новий шар даних – інформація про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів....
6 жовтня 2016
Для контролю сільгоспземель Держгеокадастр отримав кадровий ресурс
Кабінет Міністрів України збільшив чисельність працівників Держгеокадастру для виконання функцій із здійснення державного нагляду (контролю) в...
5 жовтня 2016
Чиновник з Держгеокадастру попався на хабарі в 100 тис. грн
Співробітники прокуратури спільно з СБУ затримали керівника відділу Держгеокадастру в Київській області за вимагання неправомірної вигоди у розмірі...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...