Міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі вітає міністра економічного співробітництва Німеччини
Конференція з відновлення України

Дипломати та лідери бізнесу з десятків країн зустрілися в Лондоні, щоб зібрати кошти для відновлення України, вартість якого оцінюється Світовим банком у понад $400 мільярдів – ця цифра щодня зростає разом із людськими жертвами впродовж 16-місячної війни. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Держсекретар США Ентоні Блінкен має оголосити про новий пакет допомоги США. Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до делегатів по відеозв'язку, сказав, що його країні потрібні дії, а не обіцянки.

«Ми повинні перейти від бачення до угод і від угод до реальних проектів», — сказав Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив делегатам від урядів, бізнесу та благодійних організацій, що Україна є «величезною можливістю для інвестицій», незважаючи на руйнування від російських атак.

«Насправді війна лише довела, як багато Україна може запропонувати. Як ми бачили в Бахмуті та Маріуполі, те, що росія не може взяти, вона спробує знищити. Те саме вони хочуть зробити з економікою України. Масштаб проблеми реальний, війна призвела до падіння ВВП України на 29% минулого року, але ви лише подивіться на вулиці Києва. Незважаючи на загрозу нападу, люди продовжують жити та займатися бізнесом.», — сказав Ріші Сунак.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн та міністри з Великої сімки входять до міжнародних представників на зустрічі. Ентоні Блінкен сказав, що повоєнній Україні знадобиться «найсильніша економіка, можливо, найсильніша демократія», щоб залучити інвестиції, яких вона гостро потребує.

«Якщо Україна збирається залучити необхідні їй інвестиції не лише від уряду, не лише від міжнародних фінансових інституцій, а й від приватного сектору, вона має створити найкращі умови для залучення цих інвестицій», – сказав Ентоні Блінкен.

Політики, дипломати та бізнесмени з більш ніж 60 країн присутні на дводенній зустрічі, де Virgin, Philips і Hyundai Engineering входять до понад 400 компаній із 38 країн, які мають на меті інвестувати в Україну.

Масштаби руйнувань величезні, і багато хто говорить, що Україна потребує еквіваленту плану Маршалла, який допоміг відновити Європу після Другої світової війни. Інфраструктуру України знищили російські атаками ще до підриву Каховської ГЕС, коли вибух затопив близько 10 тис. га землі та змусив тисячі людей залишити свої будинки.

Ріші Сунак закликав інвестувати у технології та екологічно чисту енергію, щоб допомогти побудувати «фінансово сильнішу та технологічніше розвинену Україну». На конференції Великобританія обіцяє 240 млн фунтів допомоги та 3 мільярди фунтів у вигляді кредитних гарантій Світового банку для України.

Як писав AgroPolit.com, Канада хоче продовжити експортний безвіз. Також війна знищила 12% поголів’я українських свиней.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

26 червня 2023
У Мінекономіки назвали головні досягнення Конференції з відновлення України
В Мінекономіки перерахували ключові досягнення Конференції з відновлення України, яка відбулася в Лондоні. Їх назвала перший...
18 червня 2023
Українські аграрії майже повернулися до інвестування у техніку на довоєнному рівні
У 2023 році аграрії України планують інвестувати в закупівлю нової техніки приблизно на довоєнному рівні. Про це повідомляє Укрінформ. Дослідження,...
31 травня 2023
Законопроєкт про страхування інвестицій від війни прийняли у першому читанні
У Верховній Раді України ухвалили у першому читанні законопроєкт №9015 про страхування інвестицій від воєнних ризиків. Про це повідомила секретар...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...