"Союз селян та зелених" перемагає на виборах у Литві
"Союз селян та зелених" перемагає на виборах у Литві

Партія "Литовський союз селян та зелених" перемагає на виборах до Сейму Литви за пропорційною системою, за даними з 97,3% дільниць. Про це свідчать дані Центральної виборчої комісії Литви.

ЛССЗ набирає 21,7% голосів, чого достатньо для отримання 20 мандатів у литовському парламенті. У свою чергу "Союз Вітчизни — Литовські християнські демократи" йдуть з результатом 21,43% і можуть розраховувати на 19 місць у Сеймі. Соціал-демократична партія Литви, яка на минулих виборах 2012 року сумарно отримала найбільше мандатів, має 14,49% (13 місць).

Також у парламент проходять Рух лібералів Литви з 8,92% (8 мандатів), Виборча акція поляків Литви з 5,47% (5 мандатів) і консервативна партія екс-президента Роландаса Паксаса "Порядок і справедливість" з 5,4% (5 мандатів).

При цьому в Сейм не проходить Антикорупційна коаліція Литовської центристської партії і Партії пенсіонерів Литви, яка отримала 6,09% (прохідний бар'єр для блоків в Литві - 7%).

До парламенту не потрапляє, за останніми даними, Партія праці, яка перемогла 2012 року за пропорційною системою. Поки у неї лише 4,75%. За пропорційною системою обираються 70 членів Сейму Литви. Ще 71 депутат буде обраний в мажоритарних округах. В округах, де не визначаться переможці за підсумками виборів 9 жовтня, 23 жовтня буде проведено другий тур.

УНІАН

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...