України та США розширять економічні звязки
України та США розширять економічні звязки

Спільні проекти співпраці між США та Україною мають стати більш фокусними та ефективними. Про це заявила заступник Міністра з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час шостого засідання українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій у Вашингтоні.

Темами для обговорення в галузі сільського господарства під час засідання ради були співпраця України та США в рамках СОТ та деякі питання двостороннього доступу на ринки країн продукції тваринництва.

Окрім того, питання санітарно та фітосанітарного регулювання (SPS) та нетарифних бар’єрів в аграрній торгівлі (TBT) були обговорені між представниками США та членами української делегації.

Керівник Держпродспоживслужби Володимир Лапа проінформував американську сторону про розширення даної служби та роботу, яку вона проводить з метою наближення українського законодавства в галузі контролю якості та безпечності продуктів харчування до вимог ЄС в рамках імплементації Угоди про ПВЗВТ між ЄС та Україною.

Мінагрополітики України зацікавлене у спрощенні доступу деяких українських сільськогосподарських товарів на ринок Сполучених Штатів. Також у розширенні номенклатури українського сільськогосподарського експорту та подальшому розвитку двостороннього співробітництва між країнами», - повідомила заступник міністра з питань євроінтеграції.

Українська та американська сторони обмінялись інформацією щодо системи нотифікацій нових регулятивних актів в галузі сільського господарства в рамках СОТ. Також було домовлено про більш активний обмін досвідом у даній галузі. Цікавим є досвід функціонування повноцінної веб-платформи щодо SPS/TBT для американських виробників, а також ефективна електронна система повідомлення про нові нотифікації в рамках СОТ для національного виробника.

Впровадження такої системи для українських експортерів за підтримки наших американських колег дало б можливість українським компаніям працювати на міжнародних ринках більш ефективно», - наголосила Трофімцева.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...