Інвестори зацікавлені в Херсонщині
Інвестори зацікавлені в Херсонщині

Сьогодні свідомо обмежується конкурентоспроможність і розвиток Херсона і Миколаєва. Про це повідомляє Генеральний директор компанії «Нібулон» Герой України Олексій Вадатурський.

Минулої п’ятниці Олексій Вадатурський особисто відкрив будівництво нового порту та перевантажувального термінала у Голій Пристані. Тут забили першу палю та анонсували будівництво ще трьох подібних портів компанії «Нібулон».

«Рано чи пізно ситуація зміниться і Дніпро стане головною транспортною артерією України. До мене приїхав голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв разом із командою, і я був вражений його підходом, бо жоден губернатор до мене ніколи не приїздив. Тому, як керівник підприємства, я звертаюся до інвесторів з цивілізованих країн, щоб вони звернули увагу на діяльність Андрія Гордєєва на посаді голови Херсонської ОДА. Ця людина робить все заради сприятливого інвестиційного клімату в регіоні, щоб підтримка інвесторів біла на найвищому рівні», - зазначив він.

Фахівцями компанії «Нібулон» був підготовлений інвестиційний проект розвитку перевезень по Дніпру і Південному Бугу.

Він передбачає проведення днопоглиблювальних робіт, що збільшить ефективність роботи річкового транспорту і суміжних галузей, будівництво річкового флоту, активізацію річкових пасажирських та вантажних перевезень.

Але треба визнати, проект свідомо гальмується. На превеликий жаль Дніпро сьогодні є конкурентом Великій Одесі. А портова галузь не зацікавлена в розвитку Дніпра, тому що боїться, він відніматиме вантажі у морських портів. Вони й досі користуються тим, що залишилося від радянського союзу, не вкладаючи нічого в розвиток портів і блокуючи розвиток річкової галузі. І тільки конкуренція може розставити все на свої місця», - додав він.

За його словами, свідомо обмежується конкурентоспроможність і розвиток Херсона і Миколаєва.

У Міністерстві інфраструктури надто багато вихідців і ставлеників бізнес-структур, які зацікавлені в тому, щоб обмежити можливість наших портів на користь портів Великої Одеси. Херсонські порти, бізнес, аграрії дотують розвиток одеських портів - за рахунок завищених ставок канального збору, відсутності інвестицій у розвиток Бузько-Дніпровсько-лиманського каналу», - підкресли він.

ТАВРИЯ24

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...