Вийшов інфографічний довідник Агробізнес України під час війни – деталі
Вийшов інфографічний довідник Агробізнес України під час війни – деталі

Вийшов щорічний інфографічний довідник «Агробізнес України під час війни» за 2021-2022 роки, у якому зібрана інформація про те, як повномасштабне вторгнення росії в Україну вплинуло на стан аграрного сектору. Інфобук містить основні результати, показники та тенденції АПК нашої держави за 2022 рік. Про це повідомляє АgroРolit.com.

«Агробізнес України під час війни» містить 33 сторінки інфографіки, що згруповано за напрямками: агробізнес під час війни, рослинництво, тваринництво, переробна промисловість, інфраструктура та послуги, у тому числі фінансові. 

У довіднику презентовано основні питання:

  • стан аграрної галузі до 24 лютого 2022 року;
  • прогнози на 2021/22 МР та реалії після вторгнення;
  • проблеми галузі в умовах воєнного часу.

Минулий сезон мав стати рекордним для українського агросектору та ще більше зміцнити наші позиції, але у лютому росія порушила всі плани. Незважаючи на це сміливі Аграрії України показали світу свою стійкість та готовність забезпечувати всіх продовольством. Про це свідчать результати року: 67 млн т зернових та олійних зібрано на кінець року, а експорт агропродукції за 2022 рік склав $23,4 млрд, що займає 53% від загального експорту», — сказала керівник проєкту та відділу аналітики Latifundist Media Альона Дяченко.

Вона зазначила, що довідник стане практичним аналітичним інструментом для міжнародної спільноти задля ще більшої підтримки України загалом та аграріїв зокрема. 

Цей довідник показує, як та завдяки чому українські аграрії вистояли у 2022 році. Як завжди, в інфографіці і з масою корисних та ексклюзивних даних, довідник демонструє трансформацію агробізнесу в нові форми. А також перспективу, яка відкривається перед компаніями, що знайшли шляхи подолання викликів цього року: через зміну стратегії, нові напрямки та формування стійких бізнес-моделей», — CEO Top Lead Станіслав Шум.

Директорка департаменту підтримки агробізнесу Credit Agricole Bank Наталія Порвіна наголосила підкреслила, що банк вже восьмий рік поспіль є партнером цього проекту, бере активну участь у підготовці аналітики і створенні контенту.

Сіємо – жнивуємо, воюємо – перемагаємо — це не тільки назва цьогорічного довідника, а й наші будні. Як стратегічний партнер для агробізнесу, ми продовжуємо створювати додаткову цінність для наших клієнтів та галузі в цілому — ділимося з учасниками ринку своєю експертизою. Адже в умовах війни як ніколи важливо мати доступ до актуальної та достовірної інформації і аналітики ринку. Ми продовжуємо підтримувати наших клієнтів, фінансувати галузь, адже агробізнес – один із ключових напрямів розвитку для Credit Agricole та країни в цілому. Разом ми сильніші!», — коментує Наталія Порвіна. 

Роботу над створенням інфографічного довідника провели фахівці агро медіа холдингу Latifundist Media та контент-маркетингової агенції Top Lead за підтримки Credit Agricole Bank, EFSE Development Facility та фінансового сприяння Європейського Союзу в межах ініціативи EU4Business. Погляди, висловлені в публікації, жодним чином не можуть вважатися такими, що відображають офіційну думку Європейського Союзу.

Ми маємо за честь підтримати таку важливу ініціативу, яка розкриває конкретні виклики, перед якими постає аграрний сектор України. Ми цінуємо можливість співпрацювати з нашим партнером Credit Agricole Bank та надати місцевому агробізнесу глибоке розуміння впливу війни на сектор. EFSE Development Facility та інші стейкхолдери прагнуть залучити свій цінний досвід для потенційних рішень і підтримувати місцеві компанії у визначенні найбільш підходящих заходів для зменшення ризиків», — додає голова EFSE Development Facility Андреа Хагманн.

Англійська версія інфографічного довідника в роботі та буде опублікована у лютому 2023 року.

Більше читайте за посиланням.

Нагадаємо, як Україні в час війни зберегти економічну геополітичну зброю – агросектор.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

29 січня 2023
Через повномасштабну війну посівні площі в Україні зменшились на 25%
Через російське вторгнення галузь агросектору зазнала колосальних збитків. Це зменшення посівних площ, скорочення виробництва, падіння експорту,...
18 січня 2023
Посівна 2023 – озвучено структуру сівозмін українського агросектору
Аграрії зменшать частку посівів кукурудзи у цьогорічній структурі посівних площ і  зроблять акцент на сою та соняшник. Про це пише AgroPolit.com...
5 січня 2023
Агросектор заробив за рік $20 млрд – Микола Сольський
За 2022 рік Україна експортувала агропродукції на більше $20 млрд. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...