У Мінагрополітики розпочали формувати список критичної інфраструктури в АПК
У Мінагрополітики розпочали формувати список критичної інфраструктури в АПК

Міністерство аграрної політики та продовольства України, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, визначатиме перелік об’єктів критичної інфраструктури сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу: створена робоча група з ідентифікації та категоризації підприємств та розпочато прийом заявок. Про це заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик розповів в ефірі «СУСПІЛЬНЕ НОВИНИ», повідомляє пресслужба відомства.

Документи із супровідним листом можна надсилати на поштову адресу Міністерства аграрної політики чи на електронну скриньку.

Належність до критичної інфраструктури підприємств визначатимуть, зокрема, за такими критеріями:

  • належність підприємства до певного сектору;
  • кількість людей, яких забезпечує підприємство;
  • негативний вплив на інші сектори в разі відсутності енергопостачання;
  • зв’язок з іншими об’єктами критичної інфраструктури.

Ми розуміємо, в якій складній ситуації наразі перебувають підприємства, в тому числі й аграрного сектору, і які наслідки можуть бути в разі зупинки підприємств харчової промисловості. Тому Міністерством оперативно створено робочу групу. Її перше засідання відбудеться вже 27 грудня», — зазначив Денис Башлик.

За його словами, після розгляду заявки суб’єктів господарювання, у разі позитивного рішення робочої групи, відповідний акт передається до центрального органу.

Статус об’єкта критичної інфраструктури може надавати пріоритетність у забезпеченні електроенергією та впливати на бронювання військовозобов’язаних працівників.

Ми шукаємо ефективні механізми державної підтримки для агросектору, залучаємо міжнародну допомогу у вигляді забезпечення генераторами, докладаємо усіх зусиль, щоб мінімізувати проблеми, які виникають через дефіцит енергоносіїв», — резюмував заступник Міністра.

З повним алгоритмом дій для подачі заявок можна ознайомитись на ресурсах Міністерства аграрної політики та продоводльства України.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 лютого 2023
Мінагрополітики включило аграрні підприємства до критичної інфраструктури
Уряд для допомоги сільгоспвиробника затвердив новий перелік критичної інфраструктури в АПК. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та...
29 грудня 2022
Мінагрополітики формує список об'єктів критичної інфраструктури в АПК та серед підприємств харчової промисловості
Мінагрополітики, відповідно до Постанови Кабінету міністрів, визначатиме перелік об’єктів критичної інфраструктури сектору харчової...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...