В Україні  виділять 2,5 млн грн для відновлення жіночого фермерства
В Україні виділять 2,5 млн грн для відновлення жіночого фермерства

Міністерство аграрної політики та продовольства України та міжнародна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience оголосили про співпрацю над відновленням та зміцненням жіночого фермерства в умовах війни. Ініціатива впроваджується в рамках освітньо-грантової програми для жінок-фермерок TalentA, яка ініційована та фінансується Corteva і підтримується Міністерством третій рік поспіль, повідомляє пресслужба відомства.

Співпраця передбачає залучення представників Міністерства аграрної політики та продовольства України в освітній частині програми з метою інформування учасниць про державну підтримку фермерства, а також оцінювання грантових проєктів в складі експертної ради.

Переможниці програми розділять грантовий фонд у понад 2,5 мільйона гривень, які Corteva Agriscience виділяє з метою відновлення жіночого фермерства та змінення продовольчої безпеки громад. Ця ініціатива компанії, зокрема, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу заради забезпечення економічного фундаменту перемоги України у війні, яку розв’язала росія. 

Corteva є однією з найперших міжнародних компаній аграрного сектору, яка на відміну від основних конкурентів єдина відразу чітко заявила про свою позицію щодо підтримки України та оголосила про вихід з російського ринку і виділила фінансування для низки благодійних та гуманітарних ініціатив заради допомоги постраждалим.

Ми вітаємо принципову позицію компанії Corteva, яка вийшла з ринку росії та всебічно підтримує українців. Таким чином компанія демонструє повагу до цінності людського життя, категоричне засудження війни та шану до найвищих морально-етичних цінностей, тим самим подаючи приклад поведінки міжнародної компанії, який варто наслідувати всім міжнародними бізнес-організаціям, що працюють в Україні, — сказав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. 

Він наголосив, що надзвичайно важливим наразі є навчання, розвиток та підтримка бізнес навичок та умінь саме жіноцтва, адже на них саме у цей період лягає у більшій ступені частка забезпечення дієздатності економічного фронту. Підприємництво має розвиватись та створювати точки доданої вартості, а й подекуди й доданої цінності людського капіталу.  

Сергій Харін, керівник бізнесу Corteva Agriscience в Східній Європі, повідомив, що компанія співпрацюватиме й надалі з Мінагрополітики, яке є партнером програми TalentA вже протягом трьох років. 

В Corteva ми вважаємо за необхідне підтримувати жінок в сільській місцевості, які виробляють продукти харчування й створюють робочі місця. Зараз, коли українська економіка переживає найскладніші часи, а кількість людей, які потребують підтримки, велика, як ніколи, така допомога особливо важлива. Ми переконані, що на рівні держави та приватного бізнесу на це має бути спрямована найпильніша увага, адже сприяння розвитку економіки наближає нашу Перемогу», - підкреслив Сергій Харін, керівник бізнесу Corteva Agriscience в Східній Європі.

«TalentA-2022. Антикрихкість» є продовженням програми, яку Corteva реалізувала в Україні в 2020 та 2021 роках. Вона має на меті допомогти жінкам, які задіяні в  сільськогосподарському виробництві, впоратись із наслідками трагічних подій, що відбуваються на території України: відновити та забезпечити життєздатність бізнесу, адаптуватись до нових реалій, управляти кризою і таким чином знизити ризики для продовольчої безпеки в громадах. Загалом учасницями «TalentA-2022. Антикрихкість» стали 45 жінок-фермерок віком від 23 до 70 років з 18 областей України, які у жовтні візьмуть участь в грантовій частині програми і позмагаються за гранти від компанії Corteva Agriscience на підтримку життєздатності власного бізнесу та соціальної допомоги громадам. 

Нагадаємо, що Швейцарія виділить 2,5 млн франків молочним господарствам, які постраждали від війни.

 

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

22 лютого 2023
У фермерських господарствах не вистачає кадрів
В агросекторі відчувається дефіцит працівників, особливо, у секторі фермерів. Таку думку висловив президент асоціації фермерів та приватних...
5 жовтня 2022
Аграрний комітет просить уряд виділити 10,4 млрд грн для підтримки аграріїв на 2023 рік
Комітет з питань аграрної та земельної політики Верховної Ради запропонував внести зміни до державного бюджету на 2023 рік з пропозицією виділити...
30 вересня 2022
17 тис. аграріїв подалися на отримання фінансової підтримки від Євросоюзу  – Мінагрополітики
Станом на 29 вересня кількість реєстрацій у Державному аграрному реєстрі – понад 38 000, з них 17 100 аграріїв вже подали заявки на участь у...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...