Аграрії можуть подати заявки на отримання рукавів для зберігання зерна у ДАР 
Аграрії можуть подати заявки на отримання рукавів для зберігання зерна у ДАР 

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України оголошують про початок реєстрації для отримання засобів тимчасового зберігання зерна (рукавів) місткістю 200 тонн. Проєкт реалізується за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

«Надання такої допомоги українським аграріям є частиною Стратегії ФАО щодо підтримки зберігання зерна, метою якої є подолання дефіциту зерносховищ, – зазначив голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє. – Це критично важливо зараз для підтримки українських фермерів та забезпечення глобальної продовольчої безпеки».

Загалом ФАО та Мінагрополітики розповсюдять 30 000 поліетиленових зернових рукавів. Засоби зберігання зерна зможуть отримати агровиробники: юридичні особи та фізичні особи-підприємці (ФОП), які обробляють землі на території України, окрім тимчасово окупованих.

Кількість рукавів, яку отримає аграрій, буде розрахована відповідно до кількості отриманих заяв та пропорційно до площі оброблюваних земель», – зазначив заступник міністра аграрної політики та продовольства Маркіян Дмитрасевич.

Подання заяв на участь у програмі здійснюється за допомогою Державного аграрного реєстру. Завдяки цьому аграрію не треба надсилати копії заяв або відвозити їх, а потім перевіряти правильність їх заповнення. Достатньо не виходячи з дому зайти в свій особистий електронний кабінет, обрати серед доступних програм підтримки «отримання гуманітарної допомоги від ФАО у вигляді тимчасових засобів зберігання сільськогосподарської продукції (рукавів)» та заповнити відповідну електронну форму.

Основні вимоги до учасників програми:

  • площа землі в офіційній обробці (у власності чи оренді) від 100 до 10 000 га;
  • використання отриманих рукавів виключно для зберігання власно вирощеної продукції;
  • розташування оброблювальних земель на підконтрольних уряду територіях України;
  • самостійний вивіз рукавів зі складів у своїй області, або у сусідній області (з Дніпропетровської – для сільгоспвиробників з Донецької, Луганської чи Запорізької області, забирати з Миколаївської – для сільгоспвиробників з Херсонської області).

До участі у програмі заохочуються зокрема малі та середні агровиробники.

Прийом заявок триватиме два тижні до 9 жовтня. Після обробки та аналізу всіх отриманих заявок, учасники програми отримають підтвердження про надання допомоги через ДАР, а також будуть повідомлені про адресу складу для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства.

Окрім цього, ФАО та Мінагрополітики проведуть ознайомчий вебінар, де аграрії зможуть поставити будь-які запитання щодо реєстрації та участі у програмі підтримки.

Дата та час: 28 вересня 2022 року, 15:00

Посилання для участі у заході за лінком.  

Нагадаємо, що росія знищила чи захопила в Україні понад 15% зерносховищ.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

1 листопада 2022
1,5 тисячі аграріїв отримали рукави для зберігання зерна – Мінагрополітики
Мінагрополітики та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) визначили 1497 отримувачів рукавів для зберігання зерна місткістю...
25 жовтня 2022
Понад 2 тис. агровиробників отримають рукави для зберігання зерна від USAID
Понад 2 тис. мікро-, малих і середніх с/г товаровиробників отримають послуги зі зберігання зерна у рамках ініціативи AGRI (Agriculture Resilience...
16 жовтня 2022
Аграрії отримають понад 30 тис. рукавів для зберігання врожаю – Мінагрополітики
9 жовтня завершився прийом заявок, відкритий на два тижні наприкінці вересня, на отримання рукавів для зберігання зерна. Загалом надійшло 1 494...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...