Рівнеазот відновив роботу з виробництва добрив
Рівнеазот відновив роботу з виробництва добрив

ПрАТ «Рівнеазот», що входить до групи підприємств азотного бізнесу Group DF, відновив роботу аміачного комплексу потужністю понад 650 тонн аміаку/добу. Про це повідомляє сайт компанії.

Також розпочався запуск цеху вапняково-аміачної селітри, потужністю 1600 тонн/добу та цеху неконцентрованої азотної кислоти, яка є сировиною для виробництва добрив, потужністю 960 тис. тонн азотної кислоти на рік. Таким чином, після проведення планових ремонтних робіт, на «Рівнеазоті» відновлюється повний цикл виробництва мінеральних добрив.

«Ми розпочали планову сезонну кампанію із запуску ключових цехів. Насамперед ми збільшуватимемо обсяги виробництва ІАС – найбільш затребуваного добрива на сьогоднішній день. Подальше відновлення роботи виробничих потужностей залежатиме від кон'юнктури ринку — потужності завантажуватимуться пропорційно до платоспроможного попиту. Не менш важливим фактором діяльності підприємства є доступність сировини – доступність та поточна вартість газу, необхідного для виробництва добрив», – коментує Михайло Заблуда, Голова Правління ПрАТ «Рівнеазот».

За його словами, рішення про збільшення виробництва ІАС пов'язане із поступовим відновленням сезонного попиту на ІАС, а також із відкриттям нових експортних можливостей. «Будучи частиною холдингу Ostchem, «Рівнеазот» своєчасно та у повному обсязі підготувався до осіннього сезону, щоб забезпечувати українських аграріїв базовими азотними добривами», – зазначив Михайло Заблуда.

Відновленню робіт передувало завершення планового капітального ремонту агрегату підготовки синтезу газу в цеху Аміак-2, капітальний ремонт турбогенераторної установки, а також капітальний ремонт агрегату №6 потужністю 120 тис. тонн на рік у цеху неконцентрованої азотної кислоти, а також проведення низки необхідних підготовчих робіт обладнання.

Group DF консолідує активи у газорозподільній, хімічній, титановій та портовій галузях, а також у сфері сільського господарства та медіа. Засновник та власник Group DF – український бізнесмен Дмитро Фірташ.

Ostchem – азотний холдинг Group DF, який поєднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входить "Рівнеазот", Черкаський "Азот", а також "Сєвєродонецький "Азот" та "Стирол" (не працюють і знаходяться на окупованих територіях).

ПрАТ «Рівнеазот» входить до групи OSTCHEM з 2011 року. З моменту придбання Дмитром Фірташем у ПрАТ «Рівнеазот» було інвестовано понад 1,3 млрд. грн.

Нагадаємо, що на Херсонщині окупанти викрали 22 т мінеральних добрив.

Дізнавайтесь першими про всі найважливіші події в аграрній політиці з нашого Facebook, Twitter, Telegram та підписуйтесь розсилку . Обіцяємо надсилати тільки найцікавіші новини!

Выполнено с помощью Disqus

До теми

24 жовтня 2022
Підприємство «Рівнеазот» зупинило виробництво мінеральних добрив через російські обстріли
ПрАТ «Рівнеазот» зробив вимушену аварійну зупинку цехів з виробництва мінеральних добрив через обстріл рашистів. Про це повідомляє...
8 липня 2022
Кабмін заборонив експорт мінеральних добрив – постанова
Уряд постановою №759 від 1 липня 2022 року знизив квоту на експорт добрив мінеральних або хімічних, азотних (код за УКТЗЕД 3102) знижено з 210 тис. т...
22 квітня 2022
Аграріям спростять імпорт та експорт міндобрив та сільгосппродукції на час воєнного стану – законопроєкт
Верховна Рада України прийняла у першому читанні закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо безперебійного виробництва та...

Вибір редакції

16 жовтня 2023
Аграрні закони та законопроекти за 2023 рік
Ринок землі, передача державних земель Фонду держмайна, земельні пільги для учасників бойових дій, ринок ГМО, агроекспорт, сухопутні коридори,...
13 листопада 2023
Аграрний експорт з України – уряд змінив правила
Аграрний експорт України з 11 листопада 2023 року почав здійснюватися за новими правилами. Підстава – в дію вступили дві урядові постанови: №...
8 грудня 2023
Агроінтеграція: чи проковтне український АПК європейських виробників після вступу в ЄС?
Входження України до Євросоюзу радикально оновить реформу Спільної аграрної політики (САП) ЄС, або «розірве» з середини аграрний бюджет...